Najava Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije 2024

Najava Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije 2024

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije održaće se ove godine u Pozorištu za decu i mlade i trajaće četiri dana: 8, 9, 12. i 14. aprila. Ovogodišnji Susreti su 26. po redu, a odvijaće se pod sloganom "Vesti, vesti! Stižu Susreti 26!"

Ovogodišnji žiri čine: Jelena Stojanović Patrnogić - direktorka Pozorišta za decu i mlade u Kragujevcu, Nevena Kočović - glumica i Marko Đorđević - reditelj. Selektor predstava je Miroslav Petrović.

RASPORED IGRANJA PREDSTAVA

Ponedeljak 8. april

  • 12:00 Prva niška gimnazija - Društvo mrtvih pesnika
  • 15:00 Požarevačka gimnazija – Mister Dolar
  • 18:00 Aleksinačka gimnazija – Čekajući čoveka

Utorak 9. april

  • 12:00 Sedma beogradska gimnazija – Neko će doći
  • 15:00 Gimnazija "Bora Stanković", Vranje – Sudije
  • 18:00 XIV beogradska gimnazija – Igraj Crnjanskog

Petak 12. april

  • 15:00 Valjevska gimnazija – Jesi li ti to doš’o da me vidiš?
  • 18:00 Gimnazija "Mihailo Petrović Alas", Novi Beograd - Ljubavni vremeplov

Nedelja 14. april

  • 12:00 Prva kragujevačka gimnazija - Trismegist
  • 15:00 Gimnazija "Laza Kostić", Novi Sad – Izbiračica
  • 18:00 Gimnazija u Prokuplju – Revizor

Glavni cilj manifestacije je podsticanje moralnih vrednosti kulture, kako među vršnjacima, tako i profesorima, ostalim sugrađanima, uz sklapanje prijateljstava između članova dramskih sekcija i učeničkih organizacija.

Ovo je manifestacija čiji je pokretač Prva kragujevačka gimnazija (PKG), a prva je organizovana od 1996. godine. Realizacija Susreta poverena je učeničkoj organizaciji "Sopče" i Đačkom parlamentu, a sprovodi se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i grada Kragujevca.

Kako ističu organizatori, u njihovom timu ima mesta za volontere, pa im upućuju poziv da se pridruže, kao i ostalim učenicima PKG. Volonteri nakon predstava dokumentuju izjave glumaca i publike, upoznaju glumce i kroz razgovor saznaju njihove utiske o ulozi, predstavi i njenoj priremi, razgovaraju sa publikom koja daje svoje komentare.


Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije 2023.

Gimnazijalci dodaju da u Kragujevac dolazi više grupa učenika iz cele Srbije, koji se međusobno takmiče u izvođenju dramskih komada po slobodnom izboru, ali nadasve lepo druže.

Cena ulaznice iznosiće simboličnih 100 dinara.

Podsećamo, predstava Dramske sekcije Prve kragujevačke gimnazije "Doba baraba" bila je najboljа predstavа u celini na prošlogodišnjim Susretima, a Mihajlu Miloševiću pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu, odigranu u toj predstavi.

ARHIVA PPNS "DOBA BARABA" NAJBOLJА PREDSTAVА U CELINI NA XXV PSUGS, MIHAJLU MILOŠEVIĆU NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU

’Doba baraba’ najboljа predstavа u celini na XXV PSUGS, Mihajlu Miloševiću nagrada za najbolju mušku ulogu
GALERIJA PPNS DOBA BARABA - DRAMSKA SEKCIJA PRVE KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE

IZ ARHIVE PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html