KKK Radnički protiv Poleta za treću pobedu

KKK Radnički protiv Poleta za treću pobedu

Kragujevački košarkaški klub Radnički u četvrtom kolu Druge lige-Zapad dočekuje u hali Jezero Polet iz Ratine u utorak 25. oktobra od 20 časova.

Biće to druga od tri utakmice koju Kragujevčani igraju u sedam dana. Taj zgusnuti raspored ne bi bio naročito nepovoljan da trener Zoran Milovanović ima na raspolaganju kompletan sastav. Ceh je plaćen u Novoj Varoši gde raspoloživa devetorka nije mogla da nastavi niz vezanih pobeda iz prva dva kola. Ipak, uz moguć povratak par rovitih igrača, olakšavajuća okolnost je što se naredni meč igra pred domaćom publikom koja svesna kadrovskih problema doslovce preuzima ulogu šestog igrača. Tako je bilo na gostovanju Zlataru, takva se atmosfera pravi u gradu i pred dolazak ekipe iz Ratine.

Polet je najpre pobedio Prvu Petoletku 77:69, ali je onda vezao dva poraza, kao gost Crnokose 91:82 i na svom terenu od Novog Pazara 55:80. Mladi centar Dimitrije Nikolić, najkorisniji igrač KKK Radničkog u trećem kolu, obazrivo gleda na dva neuspeha rivala.

Nikolić: Dolazi nam ekipa sa takmičarskim iskustvom iz Prve srpske lige, čiji su juniori bili prvaci Srbije. Poput našeg kluba, takođe drže do razvoja mladih igrača. Upoznati smo sa njihovim individualnim kvalitetima, kao i slabostima, ali smo svesni da do pozitivnog rezultata možemo samo uz našu veliku želju i dobru igru. Sve je do nas.

Sa druge strane, KKK Radnički je doživeo jedan poraz, ali na domaćem terenu od osnivanja ne zna za poraz. Ostati nepobediv je teško iskušenje za drugu sezonu, ali mladost kluba dostojno nosi to breme.

Nikolić: U meč moramo da uđemo skoncentrisano od samog starta. Ne smemo da dopustimo protivniku da se razigra, već moramo da nametnemo svoj ritam. Sve potrebno smo odradili na treninzima, sledi završni dogovor u svlačionici koji moramo da ispoštujemo. Želja za pobedom i požrtvovanost svih 40 minuta pred domaćom publikom neće da izostane.

Iako su redovi desetkovani, što bitno remeti planove struke i realizaciju zamišljenog na terenu, takva vanredna okolnost ne demorališe igrače.

Nikolić: Pojedini igrači se polako vraćaju trenažnom procesu, i to su prvi signali da izlazimo iz ove vrste krize. Očekujemo da ćemo uskoro da budemo kompletni. Atmosfera u ekipi je pobednička, uprkos porazu u prošlom kolu i tome što ne igramo svim kapacitetom koji imamo. Treniramo punom parom, a nadamo se da su ovo pehovi koji će ostati vezani za početak prvenstva, da će nas povrede zaobići u nastavku sezone.

Sastavni deo svih uspeha kluba jeste aktivna publika. Ponovo pruža podršku i van Kragujevca, što je za igrače motiv više da podižu granicu sopstvenih mogućnosti. Nikolić pored redovnih posetilaca Jezera poziva i ostale Kragujevčane da dođu u halu u utorak uveče.

Nikolić: Navijači su nam pružili fenomenalnu podršku u Novoj Varoši. Uz njihovu pomoć smo iz velikog minusa došli do skoro egal utakmice. Na žalost, zafalilo je snage za uspešan finiš, ali sutra je dan za popravni pred Kragujevčanima. Zato pozivam sugrađane da u što većem broju ispune halu Jezero i pruže podršku našem mladom timu u borbi za novu pobedu.

Ulaznica za utakmicu KKK Radnički-KK Polet košta sto dinara, a prodaja je uoči meča na blagajni hale Jezero.

Podsećamo, započeta je i prodaja sezonskih karata po ceni od 1.000 dinara, a mogu da se obezbede takođe u Jezeru, kao i u službenim prostorijama kluba (SD Radnički, Kralja A. Prvog Karađorđevića 56) radnim danima od 9 do 13 časova.  

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević
Dejan Milošević

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html