Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Događaji

17.10.2017

Studentski kulturni centar: Programi

Prvi Prvi na Skali
http://www.kkkradnicki.com/clanci/kalendar/sezona-20172018.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/dozivotni-zatvor-za-ubice-dece.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

OKTOBAR 2017.

Ponedeljak 2. oktobar, 22:00
Džez ponedeljak: Aca Pejčić i prijatelji
Kontakt galerija SKC

Počinje nova sezona naših popularnih džez svirki uživo ponedeljkom. Kragujevčanin Aca Pejčić, multiinstrumentalista svetskog ranga, sa muzičkim kreativcima i talentima svih generacija, na bini Kontakt galerije učiniće svaki ponedeljak posebnim.

Petak 6. oktobar, 22:00
Koncert: Aleks Džonson i Barbarizms (Švedska)
Kontakt galerija

Virtuoz na klasičnoj gitari, Aleks Džonson, sviraće najlepše aranžmane klasične, popularne evergrin, džez i bluz muzike. Nimalo nesvakidašnje za SKC Kragujevac, iste večeri još jedna muzička poslastica. Džonsonu će se pridružiti i ljubimci mlađe muzičke generacije, švedski bend Barbarizms. Pred kragujevačkom publikom nastupaju odmah nakon učešća na beogradskom Indirekt festivalu muzike i umetnosti.

Cena ulaznice je 200 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE NAJBRŽIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NAVEDU JEDNU PESMU OVIH GOSTIJU KRAGUJEVCA :)

Nedelja 8. oktobar (11-17:00) i ponedeljak 9. oktobar (12-17:00)
Fotografska radionica: Belgrade raw
Kontakt galerija SKC

Nebitno je da li ste profesionalni fotograf, ili amaterski, iz puke znatiželje, zaustavljate u vremenu interesante trenutke iz života grada Kragujevca. Za učešće u radionici, pošaljite: vaše ime i prezime, godište, kada i zašto ste počeli da se bavite fotografijom na www.kragujevac@belgraderaw.com
Broj mesta na radionici je ograničen.

Sreda 11. oktobar, 20:00
Predstavljanje zbirke pesama "Supermen je barbika" Hermana Šterna
Kutija šibica SKC

Iza ovog pesudonima krije se talentovani vrnjački pisac Srđan Čeperković. Za prethodnu zbirku pesama "Zaboravljeni grad" (2007), dobio je nagradu "Matićev štap". Zbirka pesama "Supermen je barbika" se sastoji iz osam pesničkih ciklusa u kojima kroz crni humor i dozu nihilizma govori o pop kulturi i jugoslovenskom neoavangardizmu. Herman Štern, kao poetski supermen, razbija mnoge kakone i dogme i demitologizuje razne idole.

Četvrtak 12. oktobar, 22:00
Koncert: Rastko Obradović kvartet
Kontakt galerija SKC

Izuzetno talentovan mladi beogradski saksofonista, Rastko Obradović, iza sebe već ima brojne internacionalne nastupe. Živi i radi na relaciji Srbija-Norveška. U njegovom muzičkom rukopisu može se osetiti uticaj Jana Garbareka, Soni Rolinsa, Ben Vendela. Sviraće najbolje od džez i bluz muzičke fantastike.

Ponedeljak 16. oktobar, 22:00
Džez ponedeljak: Aca Pejčić i prijatelji
Kontakt galerija SKC

U novoj sezoni naših popularnih džez svirki uživo ponedeljkom, Kragujevčanin Aca Pejčić, multiinstrumentalista svetskog ranga, sa muzičkim kreativcima i talentima svih generacija, na bini Kontakt galerije učiniće i ovaj ponedeljak posebnim. Sviraju: Braca Vučković, Nemanja Ristović, Ramon Hamel i Aca pejčić.

Sreda 18. oktobar, 11:00
Predavanje o industriji muzike, medija i zabave profesora Toma Štajna (Berkli univerzitet, Boston, SAD)
Sala Rektorata Univerziteta u Kragujevcu

SKC Kragujevac, u saradnji sa „Multikultivatorom“ i Filološko-umetničkim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu, predstaviće profesora Toma Štajna, vrsnog poznavaoca osnova funkcionisanja muzičke i industrije medija i zabave. Govoriće o ulogama i pozicijama svih aktera u ovom poslovnom lancu, alatima i tehnikama. Tom Štajn je profesionalac u oblasti muzičkog biznisa. Već 29 godina radi i kao profesor na Berkli univerzitetu, Boston, SAD. Proteklih godina naročito je aktivan u Kini i Turskoj. U Srbiji boravi kao profesionalac „Fubrajt programa“, u okviru platforme za neformalno muzičko obrazovanje. Predavanje profesora Štajna u kragujevačkom Rektoratu je besplatno.

Više detalja 

INFO PLUS

Audiciju za prijem novih članova u Dramsku sekciju Akademskog pozorišta SKC najavljujemo za nedelju 22. oktobar od 14 časova u Svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

ARHIVA

SEPTEMBAR 2017.

Četvrtak 7. septembar, 18:00
Književno veče: Antologija priče za odrasle - Dragica Šreder
Kutija šibica

Reč je o dvojezičnoj antologiji „"Prizma života, priče za odrasle" koju je priredila i na nemački prevela Dragica Šreder, iz Hildena. Knjigu čine priče 25 autora iz: Srbije, Makedonije, Crne Gore, Španije, Rusije, Češke, Turske, Nemačke i Austrije. Recenziju je napisao akademik Milutin Đuričković, naglašavajući dragocenost i svrsishodnost ovakvih kljiževnih poduhvata.

Četvrtak 7. septembar, 22:00
Koncert: Martin Harley
Đački trg

Britanski kantautor i gitarista, Martin Harley, frontmen je bluz trija The Martin Harley Band. Poznati su po sjajnim živim nastupa i zanimljivom izboru instrumenata: bajsborn gitara, balalajka, koktel dramset, kahon i kontrabas. Martin je poznat po svom gitar lap slajdu, i jedinstven muzičar u Britaniji po svom muzičkom izrazu.

Petak 8. septembar, 20:00
Književno veče: Dan mladih
Kontakt galerija SKC

Petak 8. septembar, 22:00
Koncert: Stuttgart Online
Letnja scena SKC

Beogradski garažni rokenrol bend Stuttgart Online je najbolji debitantski sastav u 2007, po mišljenju veb magazina Popboks. Postoje od 2006, a prvi album "Radost svakom domaćinstvu" snimili su 2009. Održali su veliki broj koncerata u Srbiji i regionu.

Stuttgart Online su: Bojan Slačala (bas i glas), Marko Barišić (bubnjevi i glas) i (bas i glas).

Cena ulaznice: 300 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE NAJBRŽIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NAVEDU OMILJENU PESMU STUTTGART ONLINE :)

FB DOGAĐAJ

Subota 9. septembar, 20:00 
Književno veče: Marčelo Malterego dva
Kontakt galerija SKC

Marka Šelića Marčela književna kritika smatra dozrelim pripovedačem. "Malterego 2" je roman kojim Marčelo iskazuje prezir prema nasilju i nostalgiju za rok kulturom ljubavi i razumevanja. Jaka proza kroz sudbinu petoro mladih ljudi koji traže izlaz iz gorke svakodnevice. Ali, postoji cena.

Sreda 13. septembar, 19:00
Književno veče: Božija volja - Đorđe Kadijević
Kontakt galerija SKC

Fragmentalni roman "Božija volja", svestranog umetnika Đorđa Kadijevića, govori o mračnim dešavanjima u Beogradu i Umci, pred kraj Drugog svetskog rata. Reč je o više psihološkom i socijalnom književnom delu, nego o istorijskoj sagi. Kadijević je vešto iskoristio i začine od folklorne fantastike i horora. U toku večeri, i promocija Kadijevićevog kratkog umetničkog filma.

Petak 15. septembar, 22:00
Koncert: Artan Lili
Letnja scena SKC

Artan Lili, u novom sastavu, po prvi put u Kragujevcu. Ivan Skopulovič (gitara) pojačao je beogradsku noiz pop četvorku. Ovaj bend je jedan od najupečatljivijih predstavnika nove srpske muzičke scene: Bojan Slačala (vokal i bas), Romana Slačala (glas i daire), Marko Ajković (bubanj), Dragan Knežević (gitara).

Cena ulaznice: 400 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE NAJBRŽIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NAVEDU OMILJENU PESMU ARTAN LILI :)

Nedelja 17. septembar, 20:00
186. stepenik - Studentsko pozorište Pale, gostujuća predstava
Sala PMF 

Akademsko pozorište SKC Kragujevac biće domaćin Studentskom pozorištu Pale, koje će izvesti predtavu "186. stepenik", po prvi put u gradu na Lepenici. Reč je o istinama i lažima izrečenim o nacističkom koncentracionom logoru Mathauzen. U središtu istinite priče su novinar londonkog "Gardijana" Majkl Higins i bivši logoraš Emanuel Goldman. Tekst potpisuje Borislav Pekić, a režiju Nemanja Kostić. Uloge: Veljko Đoković, Nemanja Popović, Boško Krljaš, Nikola Đoković i Janko Jugović.

Petak 22. septembar, 22:00
Koncert: Dogs in Kavala
Kontakt galerija SKC

Dogs in Kavala je brza, mlada, psihodelična rok trojka. Priča je i više od muzike. Sinišu, Srđana i Nikolu, momke iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, spojila je beogradska svakodnevica i ljubav prema žustrom ritmu. Dogs in Kavala su: Srđan Jeremić (glas, gitara), Siniša Janjić Re (bas), Nikola Hajduković (bubanj, glas).

Cena ulaznice: 200 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE NAJBRŽIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NAVEDU OMILJENU PESMU SASTAVA DOGS IN KAVALA :)

Utorak 26. septembar, 20:00
Izložba fotografija "Dokumenti" Ivana Petrovića
Kontakt galerija SKC

Za Ivana Petrovića izložba nije neutralna forma prikazivanja gotovog rada umetnika. On svaku pojedinačnu izložbu oblikuje kao novi rad. Jedna fotografija u dve različite postavke, nema isti umetnički smisao, osnovni je stav Petrovića. Posmatračima je ostavljeno dovoljno prostora da iznova razumeju kompoziciju i poruku koja je zapisana između pojedinačnih elemenata postavke.

INFO PLUS

Ansambl Akademeskog pozorišta SKC priprema novu sezonu uz podršku jugoslovenskog i srpskog akademika, dramskog pisca, scenariste i pozorišnog reditelja Dušana Kovačevića. Uveliko traju probe i pripreme za izvođenje nove predstave „Sabirni centar“. Predstava je zamišljena kao društveno-politička travestija života i smrti. U glumačkoj podeli su: Kostadin Stojadinov, Nina Nedeljković, Stefan Pavlović, Jana Mijailović, Petar Petrović, Jana Desnica i Jovan Aničić. Adaptaciju i režiju potpisuje Miroslav Petrović. Premijera "Sabirnog centra" je planirana za oktobar.

Akademsko foklorni ansambl "Svetozar Marković" Studentskog kulturnog centra Kragujevac poziva zainteresovane da postanu deo kreativnog tima: folklornog ansambla, pevačke grupe "Studenac" ili narodnog orkestra. Upis je do 26. septembra, svakog radnog dana do 20 časova.

AVGUST 2017.

Četvrtak 3. avgust, 22:00
Koncert: Cyanna Mercury (Atina, Grčka) - psihodelični pop-rok

Letnja scena SKC

Psihodelični pop rok sastav iz Grčke, Cyanna Mercury, ovim muzičkim projektom eksperimentišu sa zvukom i žanrovima, od bluza, preko džeza, do etno, ambijent i ritma psihodelije. Nastupaju u okviru balkanske turneje promovišući debi album „Archetypes”. Kocerti su im raspodati i po nekoliko meseci unapred. 

Cena ulaznice 300 dinara.

DETALJNIJE 

Sreda 9. avgust, 22:00
Koncert: Trio Sveti
Letnja scena SKC

Već poznati kragujevačkoj publici, Trio Sveti ponovo u SKC-u - na Letnjoj sceni! Trio Sveti su Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić.

Dobra muzika ne poznaje granice. O kreativnosti i virtuoznosti Vasila Hadžimanova izlišno je govoriti. Bubnjar, Marko Đorđević, jedan je od najboljih na svetu prema rečima gitariste benda čuvenog Herbija Henkoka, Lajonela Lueke. Otkriti gitaristu, Branka Trijića, znači iznova proniknuti u muziku. Zanat je pekao kod Točka, a kroz "holandsko iskustvo" stekao planetarnu reputaciju. Njihov zajednički muzički izraz čuti uživo neprocenjivo je iskustvo. Oni su unikatni....

DETALJNIJE 

Ulaz je 400 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3x2 ULAZNICE PRVIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVE NAJAVE NA PORTALU NAPIŠU NAZIV OMILJENJE TEME TRIJA SVETI :)

11. 08.
22:00
Koncert: Grupa "Ti" - Festival Dan mladih
Letnja bašta SKC

U okviru festivala Dan mladih, koji se održava u Kragujevcu već četvrtu godinu u nizu, ovog petka grupa Ti na Letnjoj sceni SKC.

Ti je psihodelični elektro pop duo iz Beograda koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa, jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Print Friendly and PDF

Komentara (2)


 1. Barbarisms - Easier All The Time Alex Jønsson: Heart of Gold


 2. Odgovor na komentar:

  Milan04.10.2017
  Barbarisms - Easier All The Time Alex Jønsson: Heart of Gold 3. Alex Jønsson Solo: Who Are You to Judge? Barbarisms - I Have Not Seen You in Days


 4. Odgovor na komentar:

  Milica04.10.2017
  Alex Jønsson Solo: Who Are You to Judge? Barbarisms - I Have Not Seen You in Days
Dodaj komentar