Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Saveti nutricionista

06.09.2017

Želite da smršate?

Prvi Prvi na Skali
http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-lat https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Imate višak kilograma? Želite da smršate? Pravi i najbolji put do željene i adekvatne telesne mase jeste uz doziranu fizičku aktivnost i prilagođenu ishranu.

Dozirana fizička aktivnost se obično svede na odlazak u teretanu ili aerobik, gde vam trener ponudi prilagođenu ishranu. I vaša ishrana se svede na povećan unos proteina kroz jaja, sir, meso, meso i opet meso. Ovakav vid ishrane nije poželjno održavati duži vremenski period. Utiče nepovoljno na bubrege, debelo crevo, jetru, imuni sistem...

Stoga, polako počnite sa fizičkom aktivnošću. Neka to u prvom trenutku bude brza šetnja, a potom uz savet kardiologa odaberite svoj sport i nećete pogrešiti.

Ishrana treba da prati povećanu fizičku aktivnost i vaš dnevni ritam, godine, pol i zdravstveno stanje. Sve će biti u redu ako polako sebi pravite plan obeda. Morate da imati tri glavna obroka i dve užine. Poslednji obrok treba da bude 2-3 sata pre spavanja. Koncentrišite se dok jedete. Jedite sporo, napravite jedan zalogaj, pa spustite pribor i dobro sažvaćite hranu u ustima i tek onda nastavite. Unosite dosta povrća i voća, žitrica - i efekat neće izostati.

Mislite na sebe! Pokret je život, a ishrana vam daje snage i volje da pravo koračate svojim životnim putem.

Ilustracija: mk2all.com 

Marija Prčić FB STRANA 


ZA POSETIOCE PORTALA PPNS: DO SLEDEĆE OBJAVE, UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET ZA ISHRANU - JAVITE SE, ISKORISTITE KONTAKT-FORMU PORTALA PPNS. POSLAĆEMO VAM ODGOVOR U ŠTO KRAĆEM ROKU.


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Dren Ekologija Saveti nutricionista farmaceuta veterinara Pusenje ili zdravlje putovanja

PPNS/DRENPRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar