Šinejd O’Konor (8. decembar 1966. - 26. jul 2023)

Šinejd O’Konor (8. decembar 1966. - 26. jul 2023)

Šinejd O’Konor (Šuhada Sadakat, ranije Magda Davit, rođena Sinéad Marie Bernadette O’Connor, 8. decembar 1966. - 26. jul 2023) bila je irska pevačica i muzičarka.


Njen debi studijski album The Lion and the Cobra objavljen je 1987. godine i našao se na međunarodnim top listama.


Njen drugi studijski album I Do Not Want What I Haven’t Got (1990) dobio je sjajne kritike po objavljivanju i postao je njen najveći uspeh, prodavši se u preko sedam miliona primeraka širom sveta.

Njegov glavni singl Nothing Compares 2 U (koji je napisao Prins) proglašen je za svetski singl broj jedan 1990. godine, po Bilbordu.

Izdala je deset studijskih albuma: Am I Not Your Girl? iz 1992. i Universal Mother iz 1994. su oba postala zlatna u Velikoj Britaniji, 2000. Faith and Courage je dobio zlatni status u Australiji 2005, kao i Throw Down Your Arms u Irskoj.

Njen rad takođe uključuje pesme za filmove, saradnju sa mnogim drugim umetnicima i nastupe na dobrotvornim koncertima za prikupljanje sredstava.

Njeni memoari Rememberings iz 2021. bili su bestseler.

Tokom svoje muzičke karijere bila je bez stida iskrena o svom duhovnom putu, aktivizmu, društveno-političkim pogledima, kao i o svojim traumama i borbama za mentalno zdravlje.

Dr. Phil: I Love About My Mother That She’s Dead - Sinead O’Connor 

U emotivnom intervjuu, Šinejd je govorila o svom ambivalentnom odnosu sa majkom, za koju je tvrdila da ju je zlostavljala kao dete.

O’Konor je 2017. promenila ime u Magda Dejvit. Nakon što je prešla na islam 2018. godine, promenila ga je u Šuhada Sadakat.

Međutim, pre smrti, nastavila je da snima i nastupa pod svojim rođenim imenom...

Detaljna biografija - OVDE.

Danny Boy - Sinead O Connor

Oh, Danny boy, the pipes, the pipes are calling
From glen to glen, and down the mountain side.
The summer’s gone, and all the roses falling,
It’s you, it’s you must go and I must bide.

But come ye back when summer’s in the meadow,
Or when the valley’s hushed and white with snow,
It’s I’ll be here in sunshine or in shadow,
Oh, Danny boy, oh Danny boy, I love you so!

But when ye come, and all the flowers are dying,
If I am dead, as dead I well may be,
You’ll come and find the place where I am lying,
And kneel and say an Ave there for me.
And I shall hear, though soft you tread above me,
And all my grave will warmer, sweeter be,
For you will bend and tell me that you love me,
And I shall sleep in peace until you come to me!


PPNS: ROKENROLER

PPNS: RADION



STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html