Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Saveti nutricionista

05.09.2017

Deset razloga zašto koristiti bosiljak

Prvi Prvi na Skali
http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-lat https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Postoji bar deset razloga za korišćenje bosiljka.

1. Respiratorni poremećaji

Bosiljak je važan sastojak mnogih sirupa za kašalj. Pomaže pri iskašljavanju sluzi kod bronhitisa i astme i tako olakšava disanje zbog eteričnih ulja koje sadrži.

2. Pluća

Znatno umanjuje štetu na plućima nastalu zbog pušenja.

3. Holesterol

Vrlo koristan i za smanjenje holesterola u krvi zbog čega ima blagotvoran učinak na bolesti srca.

4. Stres

Vitamin C i ostali antioksidansi koje sadrži bosiljak odlično umiruju i snižavaju krvni pritisak, i tako umanjuju stres.

5. Nega zuba i usta

Bosiljak uništava više od 99 odsto bakterija u ustima, koje su odgovorne za stvaranje lošeg zadaha, zubnog kamenca, plaka i karijesa.

6. Bubrežni kamenac

Kao diuretik, ova biljka pomaže u smanjivanju nivoa mokraćne kiseline u telu, koja je glavni krivac za stvaranje bubrežnih kamenaca. Octena kiselina i neke komponente eteričnih ulja pomažu razgradnju kamenaca.

7. Nega kože

Bosiljak leči bolesti kože i deluje umirujuće zbog eteričnih ulja, koja imaju antibiotsko, dezinfekciono, antibakterijsko i antifungicidno delovanje.

8. Glavobolja

Zbog svojih analgetskih, sedativnih i antimikrobnih svojstava, bosiljak ublažuje glavobolje izazvane migrenom, prehladom ili povišenim krvnim pritiskom.

9. Nega očiju

Mnogi problemi očiju uzrokovani virusnim, bakterijskim ili gljivičnim infekcijama, mogu se ublažiti svakodnevnim ispiranjem očiju vodom u kojoj je natopljeno nekoliko listića bosiljka, koji takođe pomaže i pri zaštiti očiju od katarakte, glaukoma i makularne degeneracije.

10. Imunitet

Služi za jačanje imunog sistema. Zbog već spomenutih lekovitih svojstava, bosiljak štiti naš organizam od gotovo svih infekcija izazvanih virusima, bakterijama i gljivicama.

Obradila Jovana Srejić FB STRANA


ZA POSETIOCE PORTALA PPNS: DO SLEDEĆE OBJAVE, UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET ZA ISHRANU - JAVITE SE, ISKORISTITE KONTAKT-FORMU PORTALA PPNS. POSLAĆEMO VAM ODGOVOR U ŠTO KRAĆEM ROKU.


Jovana S  

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar