Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Glavolom

18.03.2017

Analiza političkog uticaja na poslovanje Fonda za razvoj Republike Srbije

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html


BIOGRAFIJA

Verica Barać
14. 7. 1955. - 19. 3. 2012.

Rođena je u Čačku, 14. jula 1955. godine.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Nakon završenih studija radila je u PKB-u.

Kada se vratila u Čačak počela je da radi u opštinskoj upravi. Od 1997. do 2001. godine obavljala je funkciju Javnog pravobranioca Opštine Čačak.

Bila je jedan od lidera antiratnog protesta Građanskog parlamenta Čačka za vreme NATO bombardovanja. Učestvovala je u osnovanju Građanskog parlamenta Srbije 2000. godine, a do 2003. godine bila je i predsednica ove organizacije.

Za predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije imenovana je maja 2003. godine. Od imenovanja Verice Barać do marta 2012. godine, Savet za borbu protiv korupcije je Vladi dostavio više od sedamdeset izveštaja, inicijativa, analiza i predloga.

Priredila je knjigu Građanskog parlamenta Srbije "Pravac promena" (2000), kao i tri zbornika izveštaja i inicijativa Saveta za borbu protiv korupcije "Korupcija, vlast i država - polazište i rezultati Saveta za borbu protiv korupcije 2001-2004 (2004), "Korupcija, vlast i država - Drugi deo" (2005) i "Korupcija, vlast i država - Treći deo" (2011).

Dobitnica je Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" 2008. godine koju dodeljuju Unija sindikata i Kuća pravde Strazbur, nagrade "Osvajanje slobode" Fonda Maja Maršićević-Tasić 2010. godine i nagrade "Vitez poziva" koju dodeljuje Liga eksperata LEX 2011. godine.

PRVI PRVI NA SKALI Verica Barac

POSLEDNJI INTERVJU

Poslednji intervju Verice Barać za TV Specijal Danas konferens centra "Dođite na stadion", emitovan 16. septembra 2011. godine. Integralni nemontirani snimak. Naše najdublje saučešće porodici Barać, zbog smrti Verice Barać, velikog borca protiv korupcije, i našeg dragocenog saradnika u mnogim programima realizovanim od osnivanja Danas konferens centra 2008.godine.

Foto: Kapital magazin
Izvor: Savet za borbu protiv korupcije, Danas


SVAKO SA SVAKIM MOŽE
 


ARČIBALD RAJS
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar