Memorijalni rok festival Ludi Rakun 2018

Memorijalni rok festival Ludi Rakun 2018

Drugi Memorijalni rok festival "Ludi Rakun" održaće se u letnjoj bašti Doma omladine 31. avgusta od 20 časova.

Festival je posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda The Evil One koji je izgubio život 30. avgusta 2016. godine u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja.

Na festivalu nastupaju: Forever Storm, Zigot, Nikom Ništa i My Own Word.

Heavy/thrash metal sastav The Evil One osnovan je 2005. godine u Kragujevcu od strane trojice lokalnih ljubitelja metal zvuka.

Kako kaže zvanična biografija, glavna ideja iza cele priče bila je – da nema nikakve ideje, već da sve bude spontano i haotično do samog kraja. “Nismo želeli da širimo nikakve idiotske poruke, već jednostavno, hteli smo da sviramo muziku koju volimo”, stav je benda.

The Evil One je zamišljen kao tribute bend legendarnom Venomu, ali su vremenom osmišljene prve autorske numere i rezultat je bio demo pod nazivom "Watch Me Rape Your Girlfriend" iz 2013. godine, te tri godine kasnije i prvi full length "Murder Roll at the Lovers Lane".

Ubrzo nakon završetka poslova na albumu, pevač i basista benda Luka Krstić poginuo je u saobraćajnoj nesreći, te je ostatak ekipe odlučio da bend prestane sa radom. "Luka je bio istinski prijatelj, otelotvorenje rokenrola. Veoma će nam nedostajati. R.I.P. Luka", naveli su tada iz benda.

Tačno godinu dana nakon što nas je Luka napustio, pomenuti album postao je dostupan za besplatno preuzimanje posredstvom SMP Music. Reč je o svojevrsnom in memorijam izdanju. Na albumu se nalazi osam autorskih numera i jedna obrada, a detaljnije informacije kao i link za download nalaze se ovde.

Prvo izdanje festivala Ludi rakun organizovano je u Zastavinoj bašti 9. septembra 2017. Cilj organizatora je bio da Luka dobije rok festival koji će biti realizovan svake godine u Kragujevcu u danima Lukine pogibije.

Daleko od toga da se Luka Krstić može predstaviti putem medija jer je bio čovek složene prirode, mnogostruko talentovan, nije pristajao ni na kakve cenzure i nametnutne društvene norme - uvek ih je tretirao utilitarističkim mehanizmima, a aktere patetičnim licemerima, beskrajno duhovit i autentičan... I ove godine, bez mnogo objašnjenja, pozivamo prijatelje i poznanike Luke Krstića, kragujevačke rokere svih generacija, da 31. avgusta uveče budu u bašti Doma omladine.

Ulaz je slobodan. 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html