Dečje odeljenje, novembar 2015.

Dečje odeljenje, novembar 2015.

Dečje odeljenje Narodne biblioteke "pregrmelo" je mini raspust tokom kog nas nije posetilo onoliko čitača koliko ih obično biva kada škole proglase slobodne dane. Raspust je, izgleda, kratko trajao. No tokom oktobra, posebno nakon Dečje nedelje kada su nas, grupno, posetili predškolci i osnovci, a mali čitači otkrili zanimljive knjige i lep prostor za čitanje i crtanje, u našu Biblioteku mališani su doveli svoje roditelje, pozajmljivali knjige i obećali nam da naše druženje tek počinje.

Ovo je dobra vest, s obzirom da su se petaci spremili za zaljubljivanje, šestaci razmenjuju ljubavne poruke, a sedmaci već imaju iskustveni odgovor na pitanje šta je to ljubav. Osmaci već jurišaju u svet "onih što se mnoogo prave važni", pravdaju se da spremaju prijemni i tako to. Zato su nam važni oni maleni i malkice manje maleni čitači jer znamo da će biti vredni sve dok one starije ne napuste "skroz lude bubice".

Kad se ti stariji vrate, ovi maleni će početi da liče na cvetove zanimljive pomenutim ludim bubicama.

NAJČITANIJI NASLOVI U OKTOBRU 2015.

Pas špijun - Koup E.

Evo i psa bez kog jedna Vlada jedne zemlje ne može ni da nasluti ko joj radi o glavi. Lara rešava najmistertioznije otmice, krijumčarenja podvale i prevare svih gadnih i problematičnih likova iz podzemlja.

Planetarna moda - Keli Mekejn

Devojčice iz ove priče su zainteresovane za modu i za druženje i za ekologiju. Lepo, lepše, korisno! A vrlo se lepo snalaze u svakakvim situacijama.

Magija ponoći - Čapman Linda

Lusi je vila koja ima čarobni prah, najmoćniji i najčudesniji. To znači da će joj i neprijatelji biti jaki i na sve spremni. Kako ih Lusi pobeđuje?

Dečaci ulice Bejker, Slučaj nestalog detektiva - Entoni Rid

Kako mladi i preprepronicljivi Šerlok Holms rešava misterije! Da mu i stariji Dojlov Holms pozavidi. Krimići su ovih dana vrlo popularni, a priče o ovim dečacima odgovaraju znatiželjnoj mašti čitača, detektiva.

Misija trio, viteški dvoboj - Kanten Mark

Opet tragamo za vrlo važnim profesorom, onim što je pročitao egipatske hijeroglife. Da, nestao je Šampolion! Mina, Matis i Robin kreću u potragu.

PREPORUČENI NASLOVI ZA NOVEMBAR 2015.

Kviglijevi - Mejson Sajmon

U jednom običnom gradu, u običnoj ulici, u običnoj kući živi obična porodica Kviglijevih. U nekoliko knjiga opisan je njihov život sličan našem, a opet drugačiji.

Luckasta Lota - Lindgren Astrid

Ova spisateljica pisala je o Pipi Dugoj Čarapi, Ronji, Miju i Loti. Lota i njena braća žive u Galamdžijskoj ulici. Oni su neodoljivi čak i kada ne rade sve što im savetuju stariji.

Dinodrugari, krađa pečenih banana - Andrea Pau

U praistoriji vlada pometnja jer je jedan dinosaurus ukrao banane iz pustinje. Lepa je bila ta praistorija, banane rastu usred pustinje!

Agata Misteri, Mač škotskog kralja - Paskvaloto Mario

U sadašnjici se otvara izložba vrednih predmeta među kojima je i čudesni mač škotskog kralja. Neko još uvek ume da koristi magiju i da hipnotiše sve prisutne kako bi ukrao mač. Agata kreće da ga nađe i mora da skokne do srednjeg veka. Nije to za nju nekakav nemoguć zadatak, ume ona svašta.

Dnevnik zamka, srednjevekovni zapisi Tobajasa Berdžesa, paža - Plat Ričard

1285. godine u zamku Tobijevog strica živi se kao na svakodnevnoj proslavi. Šta da se radi kad su ratovi završeni, gozbe neizbežne. a dame raspoložene za ples.

Pripremila: Slavica Veličković

Narodna biblioteka - Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI

FB DEČJA BIBLIOTEKANARODNA BIBLIOTEKA

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html