Vilijem Lajon Felps o Mihajlu Pupinu (1935)

Vilijem Lajon Felps o Mihajlu Pupinu (1935)

Mihajlo Pupin
Piše: Vilijem Lajon Felps
Vašington post, 12. april 1935.

Pupin je bio jednostavan, skroman i pre svega brižan čovek. Dobro sam ga poznavao. O njemu nije moguće govoriti ni pet minuta, a da nekako ne osetite njegovu zaraznu dobrodušnost.

Profesor Pupin bio je iskren hrišćanin. Rekao je da je, što se više udubljivao u svoja naučna istraživanja, njegova vera postajala sve svetlija, a njegovo verovanje u besmrtnost duše sve snažnije.

Rekao je da božanska inteligencija počiva "u čovekovoj duši. U tom velikom svetu u nama počiva božansko. Čini mi se da je duša nešto najveličanstvenije u celom univerzumu – najviša svrha Božje stvaralačke energije".

S obzirom na to da su se njegova otkrića velikim delom bavila svetlošću, nadamo se da je, kao što je ranije prešao put od doseljenika do naučnika, sada prešao put od zemaljskog mraka do sveta svetlosti. 

AUTORI PPNS ALEKSANDRA NINKOVIĆ TAŠIĆ
OBRAZOVNO-ISTRAŽIVAČKO DRUŠTVO MIHAJLO PUPIN SAJT

PRVI PRVI NA SKALI Aleksandra Ninkovic Tasic

PODRŠKA PPNS ALEKSANDRA NINKOVIĆ-TAŠIĆ: PODRŽITE PORTAL PRVIPRVINASKALI.COM

Aleksandra Ninković-Tašić: Podržite portal Prviprvinaskali.com

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html