Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Autori i izdanja Kragujevca

13.03.2017

Aleksandar Stamenković - Svarožnici

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo/za-srbiju-bez-gmo-mars-protiv-monsanta-2017.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/dozivotni-zatvor-za-ubice-dece.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

"Svarožnici: skaz o Svarogmaču", druga knjiga trilogije "Baš Čelik", po motivima srpskih narodnih pripovedaka i epskih pesama pretkosovskog i kosovskog ciklusa prati sudbine carevića Plamena i njegovih pratilaca, koji su mu se zakleli na vernost, u potrazi za otetom princezom Svetlanom, kćerkom kralja Jezergrada Svetlogora.

Radnja se iz Jezergrada seli na sever, u prostore boginje Morane u kojima caruju sneg, led, hladnoća i - ljudskom rodu nepozata mitska bića koja valja savladati da bi se spasila princeza.

...Pisac sigurnom rukom ... uobličava mnoge likove i događaje, spretno ih preplićući u napetu priču koju će moći da čita širok krug čitalaca - od tinejdžera preko ljubitelja epske fantastike i naše epike do onih koji uživaju u akcionoj, napetoj, dobroj priči...

Aleksandar Stamenković potvrđuje svoje sjajno poznavanje slovenske i srpske mitologije i veštinu pripovedanja kojom se tradicija bajkovito stavlja u funkciju kvalitetnog štiva u maniru najboljih svetskih pisaca ovog žanra.

Stana Šehalić

BIOGRAFIJA

Aleksandar Stamenković je rođen 1967. u Kragujevcu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Zaposlen u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Kraguejvcu.

Objavio je sledeće naslove: "Gromovnici", "Žetelac tuge", "Magister militum", "Rusalka", "Jezergrad", "U staklenom dvorcu", "Srce i mač", "Ujka Vasina slava".

Pripremile: Gordana Vučković i Jasmina Marković
Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" - Zavičajno odeljenje 
Obrada: Portal PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI NBVK logotip

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA  
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar