Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Z.A.I.R.

18.03.2018

Zakon akcije i reakcije 908

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/trazi-se-biljana-djoric.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://tijana.rs/ https://www.nestalisrbija.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html


PRVI PRVI NA SKALI Zakon akcije i reakcije Zoran Modli Sigurna kuca

U ovoj emisiji: 1. Početak pre početka iz moje vizure knjige ’Pecilin’ i dokaz da je bilo dece i pre Pece 2. Pikovi prepeglani, OTT Planeta van orbite, Laguna u loop-u, prijatelji ostaju na FM-u 3. Kriptorudarenje u nuklearnom centru 4. Povodom smrti Stivena Hokinga, podsećanje na muzikalni deo njegovih interesovanja 5. Kriptovalute i potraga za vanzemaljcima 6. Ivan Trajković... Muzika iz oblaka za početnike 7. Sve što je potrebno znati o putovanju avionom... Apsurdne zabrane o unošenju pojedinih rekvizita u avion 8. Google Lens stiže na sve Android uredjaje, a uskoro će i na iOS 9. Dejan Ristanović... GDPR na vidiku 10. PayPal i eBay prekidaju saradnju 11. Panteon doktora Pante... Dr Pedrag Pantelić s pričom o i oko medicine 12. Brze vesti... Skype za slabije Android telefone, Epli i jeftiniji MacBook Air, mnogo sajtova koristi Wordpress 13. Dejan Ilić... Neobičan Osam, Osmi i Osmerac 14. Sedamdeset odsto korisnika upotrebljava Netflix putem TV-a 15. Brandon Viljiarolo... Milenijalci su češće žrtve prevara od starijih gradjana 16. Maja Stanković... O jeziku našem svakodnevno-fejsbukovnom.

Ilustracija: Stiven Hoking, najpoznatiji naučnik dašanjice, umro je prošle srede u 76. godini, nažalost ne ostvarivši želju da poleti u kosmos, najdraži i najizazovniji objekat njegovih istraživanja. Ali je zato pre nekoliko godina osetio čaro bestežinskog stanja na letu specijalno upriličenom u njegovu čast, na isti onaj način na koji ga doživljavaju i kosmonauti kad se pripremaju za svoje svemirsko krštenje. A o tome kako je jedan student pomogao Stivenu Hokingu da progovori pomoću treptaja svog oka zahvaljujući kojem je komunicirao sa okolnim svetom, pročitajte na Zairovoj stranici sa odabranim tekstovima iz 908. emisije.

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

LISTA PESAMA: 1. Gari Garinca - Negacija (1984) 2. Carl Sagan - A Glorious Dawn ft.Stephen Hawking (Symphony of Science) 3. Pete Francis - Shooting Star And The Ambulance (2008) 4. Fish in Oil - Vagon druge klase (2016) 5. Van Gogh - Da li zna (2016) 6. Ting Tings - That’s not my name (2008) 7. Erasure - The Circus (1987) 8. Moby - Live For Tomorrow (voice Chrissi Poland (2008) 9. Joseph Arthur - I Wanna Get You Alone (2008)

PRVI PRVI NA SKALI Zoran Modli ZAIR 2017

Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

MODLI U MEDIJIMA

Moja privatna rok istorija

Prvi deoDrugi deo

ZORAN MODLI/ZAIR SAJTFB STRANA/GRUPAJUTJUBGUGL + 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar