Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Z.A.I.R.

03.02.2018

Zakon akcije i reakcije 902

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/trazi-se-biljana-djoric.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://tijana.rs/ https://www.nestalisrbija.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

PRVI PRVI NA SKALI Zakon akcije i reakcije Zoran Modli Sigurna kuca

"Za vreme zimskih praznika", piše Markus Maki u svom novom prilogu (koji ste imali prilike da čujete u prošloj emisiji), "imao sam više vremena da provedem sa porodicom. I tako sam sa sinom igrao ’Brave New World’, ekstenziju igre ’Civilization V’. Ovog puta smo igrali u modu dominacije. Moj sin je glavni, dakle kapetan, a ja sam prvi oficir, koji ne pipa tastaturu dok kapetan nešto debelo ne zabrlja. I vidim sa kojim zanosom nameće svoju religiju ostalim civilizacijama. Jasno je zašto to radi: video je da je njegova religija kompatibilna sa našim viđenjem sveta, a suprotna interesima protivnika, tako da oni onda zaostaju ekonomski, vojno i naučno. Osim toga, pošto smo mi korumpirali sve Države Gradove, imamo i najveći broj glasova u World Congresu (nešto analogno UN), tako da se naša volja nameće celom svetu..." /klik za dalje na Zairovoj prezentaciji/

1. Početak pre početka... Radio koji govori 2. Nvidia želi da spreči rudare u grabežu za grafičkim karticama 3. Jovana Vu... Kradja na Internetu 4. Zaštita od rudarenja kriptovaluta i na Operinim mobilnim browserima 5. Goran Stričić o Linuxu kroz protekle godine... Kuda plovi ovaj brod? 6. Skoro 90 odsto poslodavaca ne obaveštava kandidate o ishodu konkursa 7. Srdja Janković u emisiji ’Solaris’ o Ursuli Legvin, a dr Zoran Živković o ranoj naučnoj fantastici, ali i o pojavi ove spisateljice na svetskoj sceni 8. Zoran Živković u emisiji ’Solaris’ o svojim prvim prevodima romana Ursule Legvin, a zatim o njoj kao o gorostasu i SF-a, ali i svetske književnosti 9. Dejan Ilić... Šta izabrati izmedju mnoštva opcija i mogućnosti? 10. YouTube ulaže pet miliona dolara u toleranciju i jednakost 11. Sve što je potrebno znati o putovanju avionom... Prva, biznis, ekonomska klasa - pa gde, dodjavola, ja sedim!

Foto: ZAIR se ovih dana "uselio" u kuće nekoliko ljubaznih domaćina: na FM-u su to Radio BRAVO iz Požarevca i (nakon poduže pauze koja je, zbog unutrašnje reorganizacija i prelaska na DAB emitovanje, potrajala od jula 2017. pa sve do ove srede) Radio Crne Gore / Radio 98, a na webu Alekov Disko Susret Radio, kao i Jutro na Netu mog moralno nepokolebivog kolege Veljka Pajovića - koji, to moram priznati, ZAIR na svom programu već ljuljuška par poslednjih meseci!

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

LISTA PESAMA: 1. Royal Blood - Figure It Out (2014) 2. Sia - Ho Ho Ho (2017) 3. Depeche Mode - Going Backwards (2017) 4. Nickelback - After The Rain (2017) 5. Leonard Cohen - You Want It Darker (2016) 6. Djordje Balasevic - Dno dna (2017) 7. Roy Orbison remastered with London Royal Philharmonic Orchestra - It’s Over (2017)

PRVI PRVI NA SKALI Zoran Modli ZAIR 2017

Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

MODLI U MEDIJIMA

Moja privatna rok istorija

Prvi deoDrugi deo

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA/GRUPAJUTJUB, GUGL + 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar