Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Z.A.I.R.

28.01.2017

Zakon akcije i reakcije 849

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

zair na fm i vebu

U ovoj emisiji:

Početak pre početka... Da li će u budućnosti biti srećnih pilota? // Crni petak doneo popuste i u Dark Web prodavnicama! // Voja Antonić o hakerima s onu stranu Atlantika 01... Pripreme za hakerski kongres u Pasadeni // Voja Antonić o hakerima s onu stranu Atlantika 02... Kako sam pripremao bedž i zadatak za učesnike hak-komferencije // Voja Antonić o hakerima s onu stranu Atlantika 03... U šta su sve učesnici Hackadaya uspevali da pretvore moj bedž // Brze vesti... Redizajn Linkedina, tri nova i Pada kasne, slaže se slika novog Appleovog telefona, povratnička Nokia 6 u prodaji, fondacija Mozilla objavila svoj novi logo // Vesti sa FM neba // Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac // Željkovo veliko filmsko očekivanje: "Life in mono" by Mono // Markusov svet o "Crnom ogledalu"... Lakše se kolje kad ne mirise krv // Dejan Ilić... Sto je brzo, to je i kuso // Brze vesti... Vine službeno ugašen, Microsoft proglasio Windows 7 zastarelim, u pripremi baterije sa ugradjenim usporivačem gorenja // Milan Vlajčić... Izvinjenje iz Yahooa.

Foto: "Da li će u budućnosti biti srećnih pilota?" glasilo je pitanje na početku emisije, davši Modliju vrlo škakljivu temu na razmatranje, sa očekivano oprečnim reakcijama slušalaca. No jedno drugo pitanje - da li će u budućnosti biti srećnih vozača? - pruža nesumnjiv odgovor: DA! A zašto, saznaćete kad uvećate ovu sliku "čudesnih i neuništivih" Michelinovih auto guma sutrašnjice... greška, današnjice već: nema više ventila niti vazdušnih kompresora na benzinskim pumpama, krpljenja, izduvavanja i pucanja, nema više potrebe za rezervnim gumama, zalutalih eksera i staklenih projektila... Da li će to značiti pad cena automobila i nestanak nekih do sada veoma važnih usluga (poput vulkanizerskih, recimo) - pokazaće budućnost i to vrlo brzo.

PLEJ LISTA

1. 01 Pocetak pre pocetka... Da li ce u buducnosti biti srecnih pilota (7:03)
2. PS Personal - Compassion (sa Demo topa Ventilatora 1983) (3:39)
3. 02 Crni petak doneo popuste i u Dark Web prodavnicama (1:57)
4. 03 Voja Antonic o hakerima s onu stranu Atlantika 01... Pripreme za hakerski kongres u Pasadeni (4:35)
5. Sia - Move Your Body (2016) (4:04)
6. 04 Voja Antonic o hakerima s onu stranu Atlantika 02... Kako sam pripremao bedz i zadatak za ucesnike hak-komferencije (4:51)
7. New Order - Ruined in a Day (1993) (3:46)
8. 05 Voja Antonic o hakerima s onu stranu Atlantika 03... U sta su sve ucesnici Hackadaya uspevali da pretvore moj bedz (5:36)
9. Tam-Tam - Jockey (3:47)
10. 06 Brze vesti... Redizajn Linkedina, tri nova i Pada kasne, slaze se slika novog Appleovog telefona, povratnicka Nokia 6 u prodaji, fondacija Mozilla objavila svoj novi logo (2:57)
11. 07 Vesti sa FM neba (2:28)
12. 08 Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac (1:26)
13. 09 Zeljkovo veliko filmsko ocekivanje za Life in mono by Mono (2:04)
14. Mono - Life in Mono (1996) (3:34)
15. 10 Markusov svet o Crnom ogledalu... Lakse se kolje kad ne mirise krv (6:50)
16. Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm (1993) (3:52)
17. 11 Dejan Ilic... Sta je brzo to je i kuso (4:44)
18. 12 Brze vesti... Vine sluzbeno ugasen, Microsoft proglasio Windows 7 zastarelim, u pripremi baterije sa ugradjenim usporivacem gorenja (2:19)
19. Fifth Harmony - Not That Kinda Girl (live at FunPopFun festival) (2017) (3:20)
20. 13 Milan Vlajcic... Izvinjenje iz Yahooa (5:19)
21. Konjak - Ona i ja (2:48)


Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI U MEDIJIMA

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA, JUTJUB, GUGL +

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar