Čekajući vetar, 6. 1. 2019.

Čekajući vetar, 6. 1. 2019.

Stupila je na snagu zabrana gajenja životinja zbog krzna. U ponoć 1. januara istekao je rok od deset godina, dat uzgajivačima da promene delatnost. Mnogi su to i uradili, ali ostali su neki koji se tvrdoglavo pozivaju na Zakon o stočarstvu i na nekoliko osoba koje ne žele da imenuju, a koje su im obećale drugačiji scenario. Da li su društva za zaštitu životinja dobila bitku ili može da se desi da činčile budu shvaćene kao stoka, a njihovo gajenje kao grana poljoprivrede? Gošće emisije su Snežana Milovanović i Jelena Stevanović iz Udruženja Sloboda za životinje.

Američki krivolovac provešće godinu dana u zatvoru jer je ubio više od sto jelena, a sudija mu je dodatno naredio da bar jednom mesečno odgleda Diznijev film "Bambi", u kome lovci lanetu ubijaju majku. Kod nas je privedena osoba koja je mučila i ubila psa u Obrenovcu. Njegova devojka je snimala, a pokret "Levijatan" došao do snimka i postavio ga na društvene mreže. Kakve kazne su kod nas moguće i da li u javnosti postaje jasnije da je onaj ko muči i ubija životinje - sposoban da to radi i ljudima? Gošća emisije je Milica Ranković iz Udruženja Feniks.

Mini hidroelektrana kod Bele Crkve, koja je godinama građena bez potrebnih dozvola, neće početi sa radom na proleće zbog protivljenja rumunske strane. Uzimanje vode iz reke Nere uništilo bi biljni i životinjski svet - kažu iz "Voda Rumunije". Iz Bele Crkve se javlja Milan Belobabić.

Čućete i zašto je, osim što je inače štetno, pušenje još opasnije ako to radite na hladnoći. Biće reči i o ljudskoj fascinaciji sposobnošću nekih životinja i biljaka da proizvode otrov, čija primena je poznata i u prozvodnji lekova, pa i za pravljenje krema protiv bora.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

 

Čekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

Foto: Blic; Novosti


PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html