Čekajući vetar, 24. 6. 2018.

Čekajući vetar, 24. 6. 2018.

Osiromašeni uranijum je lažno optužen za zračenje koje izaziva bolesti. Njegova radioaktivnost je niska, a i bez bombardovanja ga ima na njivama, u hrani, pa i u našem organizmu. Ima on i neodoljivih svojstava zbog kojih je i stara Jugoslavija imala sa njim velike planove. Sve ovo nikako ne znači da je bezazlen. Šta je osiromašeni uranijum, koje su njegove karakteristike i kako utiče na životnu sredinu - govori prof.dr Šćepan Miljanić.

Stopala na prostoru od tridesetak santimetara imaju 27 kostiju i 7000 nervnih završetaka. Često ih zanemarujemo, nosimo neadekvatnu obuću i ne znamo da to može da utiče na kompletan organizam : od bolova u kičmi do problema sa stomakom. Čućete Mariju Radović.

Mislimo da o krpeljima sve znamo, ali čak i da je tako - dobro je obnoviti znanje, posebno sada kada više vremena provodimo u zelenilu. Šta treba, a šta ne sme da se radi - govori dr Ivana Begović Lazarević.

Ne zaboravite da date svom organizmu vodu. Prema istraživanju koje je sprovela Vojno medicinska akademija, 95 odsto naših građana to zaboravlja. Ako imate problema sa viškom kilograma nemojte da pijete hladnu vodu - posle nje se više jede. O pravilnom unosu vode, bezbednijem korišćenju kompjutera, zdravim sendvičima i putu do bujne kose i jakih noktiju govori prim.dr Petar Borović.

Čućete i priču o antikvitetima na Ubu, koje reka Kolubara donosi posle poplava, kao i o osnovnim principima ajurvede.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 




ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html