Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

14.08.2016

Čekajući vetar, 14. avgust 2016.

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://www.frka.info/prijava http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Nema života bez sunca, ali život sa njim zahteva oprez. Često slušamo o ozonskom omotaču i rupama koje se šire ili smanjuju - u zavisnosti od ljudskog uticaja. Bečka konvencija i Montrealski sporazum teraju zemlje na ograničeno korišćenje ili potpuno izbacivanje štetnih gasova. Šta radimo sebi i planeti stvarajući efekat staklene bašte; kako izgleda sunčev omotač; da li su kreme sa zaštitnim faktorom podvala farmaceutske industrije, a kako sunce utiče na naše oči?

Toneri su svuda oko nas - štampači, kopiri, faksovi - svuda ih ima. Ono o čemu ne razmišljamo, a veliki je problem, jeste čime štampamo i gde to završava kada ga potrošimo? O tome govori Toni Golja, predsednik Udruženja laser toner reciklera Srbije.

Upravljanje otpadom kod nas je uređeno samo na papiru - zakonom donetim 2009. godine. Kako se tretira opasan medicinski otpad u pojedinim zdravstvenim ustanovama i zašto ne vrede propisi kad ne postoji volja - čućete Ivanu Krgović, predsednicu Udruženja RedAkcija.

Bogat i raznovrstan biodiverzitet nam je dat za džabe, prstom smo mrdnuli utoliko što smo popisali zaštićene vrste, što bi se reklo - piše svašta i na tarabi, pa nije tako. Zašto se ptice nemilice love da zadovolje otmen ukus bogatih suseda i da u restoranu mogu da naruče paštetu od slavujevih jezika? O situaciji i predlozima rešenja, govori ornitolog Voislav Vasić, iz Udruženja Škola za opstanak.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar