Čekajući vetar, 13. 5. 2018.

Čekajući vetar, 13. 5. 2018.

Belgija još nema zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce, kao što ga imaju skandinavske zemlje, ali ide se ka tome. Mnogo mladih ljudi završava veterinu - više nego što su potrebe Belgije, ali je manjak onih koji žele da rade težak posao sa krupnim životinjama. O tome govori Ingrid Gilen, šef Katedre za imadžin dijagnostiku Veterinarskog fakulteta u Gentu, a o stanju u Srbiji prof.dr Danijela Kirovska, prodekan na Veterinarskom fakultetu u Beogradu. Neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Skupštini Srbije čine poslanice i poslanici iz različitih stranaka, posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoja. Kako to funkcioniše u praksi, čućete od poslanice Nade Lazić.

Organizacije civilnog društva često paralelno sa institucijama rade iste poslove - i rezultati se razlikuju. Zvezdan Kalmar iz CEKORa, u čijem fokusu je energetika, govori o kvalitetu vazduha i neodlučnosti Srbije da pređe na čistije izvore. Krajem godine u našem zakonodavstvu trebalo bi da se nađe odredba "ocena prihvatljivosti", koja bi pomogla da zaštićena dobra (p)ostanu zaštićena. Koliko i kada je to moguće kod nas, govori Tanja Petrović iz Mladih istraživača Srbije.

Arhitektonski tim kompanije Stattwerk predstavio je idejno rešenje za budući eko centar na Zelenom vencu - prvu energetski efikasnu zgradu sa zelenim fasadama u Srbiji, javnim vidikovcem na krovu, građevinu koja podseća na živu, pulsirajuću planinu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html