U KKK Radnički mobilizacija pred premijeru u Jezeru

U KKK Radnički mobilizacija pred premijeru u Jezeru

Drugo kolo Košarkaške lige Srbije donosi premijerni nastup KKK Radnički pred domaćom publikom, a gost u petak uveče od 20 časova biće Beovuk 72 iz Beograda.

Biće to duel dve ekipe od kojih će jedna da upiše prvi trijumf u ovoj sezoni.

Gosti su u prvom kolu pretrpeli poraz na svom terenu od Vršca 82:71, pošto su popustili u trećoj četvrtini, nakon osvojenog prvog poluvremena 40:35. Najistaknutije role odigrali su Petrić - 15 poena i devet skokova, Nerandžić - 11 poena i 13 skokova.

Kragujevčani su takođe ostali bez bodova, ali su imali bolji nastup, propisno su namučili favorizovani Tamiš u Pančevu. U timskoj igri koja je krasila Šumadice - uprkos porazu, najbolji realizator utakmice bio je Strahinja Jovanović sa 29 poena.

Pred najavu premijernog kola u Kragujevcu, Jovanović je istakao da je pre prvog kola Radnički za neke bio autsajder u Pančevu, ali da se ekipa predstavila u dobrom svetu, uprkos nepotpunom sastavu.

Okrnjen sastav i pred drugo kolo trenera Zorana Todorovića ometa da učini što mu je naum. Redovi Radničkog su, sa jedne strane ojačani - danas ozvaničenim angažovanjem krilnog centra Petra Beadera, ali istovremeno i oslabljeni jer se povredio Demčešen, a "papiri" Kljajevića još nisu obrađeni zbog zastoja van Srbije. To znači da je upitno kakva unutrašnja igra može da se odigra bez "petica". Uz to, upitno je još uvek i da li Vasojević može da istrči na teren. Uprkos svemu, strateg Kragujevčana zadržava vedar ton i kaže da momentalno bolje poznaje suparnički sastav koji nastupa za dva dana.

- Dobro se znamo. Beovuk je agresivna ekipa, imaju mlade reprezentativce Srbije (U20) - Musića, i Crne Gore - Vojinovića. Tu su još Bezbradica, Petrić, Narandžić... kao odlični igrači koji su dobro odigrali protiv Vršca, ali su stali u trećoj četvrtini. Znamo odakle nam preti opasnost i gde treba da napadnemo, još samo da rešimo problem koji imamo - s kim to treba da uradimo.

Beovuk je čvrsta ekipa koja ima svoj stili igre, naglašava Jovanović.

- Jaki su u kontaktu, biće teško igrati protiv njih. Ali, nadam se, pre svega, da ćemo da zaigramo u kompletnom sastavu i pružimo jak otpor. Dobro se spremamo, pokazaćemo se u najboljem izdanju, sa raspoloživim igračima.

I da je u sasvim kompletnom sastavu, KKK Radnički bi isticao ulogu "šestog igrača" u Jezeru, a doprinos publike u petak uveče posebno dobija na značaju.

- Nikada nisam igrao pred punim tribinama, niti su ekipe u kojima sam igrao imale organizovane navijače. Nadam se na premijeri pred domaćim navijačima punim tribinama i da ćemo imati veliku podršku, zaključio je najavu kola Jovanović.

Obraćanjem Kragujevčanima nadovezao se Todorović.

- Bili smo iznenađeni posetom Kragujevčana na prvoj prijateljskoj utakmici protiv ruskog Spartaka u Jezeru, znajući kako to izgleda u KLS, poput Pančeva gde smo igrali pred oko 200 gledalaca. Ali Kragujevac je ovo, zna šta je ABA liga, a dugo nije igrala ni KLS. Kragujevčani znaju da kažu da je ovo onaj izvorni Radnički iz porodice Sportskog društva Radnički, te da ga prati velika ljubav sugrađana. Nadam se da će igrači to da osete u petak i da će da bude puna hala. Mala digresija: obojica smo letos na Univerzijadi bili pred 15-20 hiljada gledalaca, ali niko nije navijao za nas. Sad je taj momenat da publika bude uz nas, stvarno će nam trebati velika podrška, poručio je Todorović.

Igrači koji su okupljeni u Kragujevcu su odlični, kvalitet njihove igre i znanja je pravi, dugo igraju, pravi su profesionalci, što ne podrazumeva samo ono što se vidi na terenu, nego i sve ono što prati jednog igrača, rekao je Todorović. Strateg KKK Radnički je zaključio obraćanje podatkom da u četvrtak uveče sledi trening onog sastava koji će se nadmetati dan kasnije. Ko god da čini 12 izabranih - ide na pobedu.

Cena ulaznice za utakmicu KKK Radnički-Beovuk 72 je 200 dinara. Za najvernije pristalice, klub je obezbedio pretplatne karte koje omogućavaju da se za 1.500 dinara sa tribina prati kompletna sezona u Jezeru (detaljnije). Uz to, u saradnji sa više redakcija, KKK Radnički je pripremio i poklon-ulaznice.

SNIMAK KONFERENCIJE ZA MEDIJE

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Beovuk 72 plakat


 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html