Šumadijski el klasiko II

Šumadijski el klasiko II

Nakon takmičarske pauze, šumadijski "el klasiko" otvara 2015. godinu u kragujevačkoj ženskoj košarci - u 13. kolu Prve lige Srbije Šumadija dočekuje Radnički u hali "Gordana Goca Bogojević".

Biće to revanš dva gradska rivala, nakon prvog susreta koji je pripao ekipi trenera Darka Jakovljevića (Radnički-Šumadija 59:64).

Šumadije je posle 12 kola na petom mestu sa skorom 7-5, dok Radnički zauzima sedmu poziciju sa učinkom 5-7.

Uoči kragujevačkog derbija, razgovarali smo sa najkorisnijim košarkašicama polusezone i stručnim štabom oba sastava.

MVP POLUSEZONE: RAKOVIĆ-STEVANOVIĆ

U mečevima tokom 2014. godine kao najkorisnije igračice izdvojile su se Kristina Raković (Šumadija) i Bojana Stevanović (Radnički).

Raković je odigrala svih 12 utakmica u kojima je ostvarila ukupan indeks korisnosti 223, postigla je ukupno 154 poena (prosečno 12,8), 117 skokova, 14 asistencija, uz 47 iznuđenih prekršaja.

Sa druge strane, i Stevanović nije propustila nijedan meč, njen indeks u 2014. je 232, dala je ukupno 184 poena (prosečno 15,3), imala je 118 skokova, 41 asistenciju i 84 iznuđena prekršaja.

ANALIZA POLUSEZONE

Raković: Mogu da kažem da smo prvi deo sezone odigrali bez kiksa, iako ostaje žal za nekim propuštenim prilikama u gostima. To nas ipak nije odaljilo od našeg krajnjeg cilja - borbe za plej-of. Ono što je okarakterisalo naš tim u prvih 12 kola jeste jako dobra igra na domaćem terenu.

Stevanović: Možemo da budemo zadovolji rezultatom koji je ostvaren. Podsećam da je izmenjen sastav ekipe u odnosu na prošlu godinu, nakon odlaska četiri igračice iz prve petorke ekipa je dosta podmlađena.

POLUSEZONA RIVALA

Raković: Mislim da je ekipa Radničkog isto imala uspešnu polusezonu, s obzirom da je njihov tim sastavljen od samo nekoliko iskusnih igračica.

Stevanović: Imaju kvalitetan tim. Zaslužuju da budu u vrhu tabele, da se bore za mesto među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

ADUTI ZA POBEDU U DERBIJU

Raković: Naši aduti su kvalitet i iskustvo u odnosu na ekipu Radničkog. Ali, u derbi utakmicama to ne mora da bude presudno. Mi ćemo ući kao i u svaku utakmicu do sada - maksimalno skoncentrisano, sa željom da slavimo.

Stevanović: Imamo veliki želju da se revanširamo. Aduti su nam borbenost i želja da se nadmećemo. Ne opterećuje nas vrh tabele, to može pozitivno da utiče na naše partije, ne samo u ovom derbiju.

AMBICIJE DO KRAJA SEZONE

Raković: Naš cilj je da iz utakmice u utakmicu podižemo formu, kako bi sa što boljim igrama bili među četiri najbolje ekipe u Prvoj ligi Srbije.

Stevanović: Do kraja sezone ambicija nam je da zadržimo mesto u sredini tabele. Tu nam je realno mesto, to želimo da odbranimo.

STRUČNI ŠTAB: DARKO JAKOVLJEVIĆ-VESNA DESPOTOVIĆ

ANALIZA POLUSEZONE

Jakovljević: Naš plasman na peto mesto potpuno je realan. Ekipe ispred nas su zasluženo među četiri najbolje. Podsećam, posle četvrtog kola nas je napustila Adrijana Knežević (otišla u Španiju), a sa njom bismo sigurno bili na boljoj poziciji. Igrali smo korektno tokom polusezone, osim utakmica u Vršcu, Novom Sadu i Vrbasu. Tamo smo mogli i morali više da pružimo. Zadovoljan sam plasmanom na tabeli jer ostajemo u trci za plej-of. Verujem da ćemo to i da ostvarimo jer ćemo igrati bez imperativa da to postignemo.

Despotović: Prvi deo prvenstva u Radničkom je okarakterisalo uigravanje mladih igračica jer smo jedna od najmlađih ekipa. Vrednim radom uspeli smo u tome. Sa takvim elanom, ove godine nam je cilj uspešno podmlađivanje sastava i prvoligaški opstanak.

POLUSEZONA RIVALA

Jakovljević: Radnički je sigurno jedno od prijatnijih iznenađenja prvenstva. Odigrali su jako dobru polusezonu, a usput su uspeli da afirmišu nekoliko mladih i talentovanih igračica.

Despotović: Šumadija je privatni klub, kao takvi stabilniji su, imaju budžet. Angažovali su igračice sa strane, tako da su u mnogo relaksiranijoj sitiuaciji od nas.

ADUTI ZA POBEDU U DERBIJU

Jakovljević: Moramo da odigramo kvaliteno u odbrani, skoncentrisano svih 40 minuta. Ne očekujem da će utakmicu da odluči dobar napad, ovo je prva utakmica posle pauze. Imamo bolji tim, ali to moramo da pokažemo na terenu, što neće biti lako. Radnički igra veoma motivisano, angažovano, niko ih nije nadigrao ove sezone. Na papiru je to mlad tim, ali nosioci igre su iskusniji igrači: Cvetanović, Dimić, Lešnjak, Trifunović, uz Bojanu Stevanović koja ove sezone igra izvanredno. Moraćemo da obratimo na Marini Lešnjak koja je pokretačka snaga tima, od nje u velikoj meri zavisi igra Radničkog. Ima odličnu sezonu, potpuno je sazrela kao igrač, drago mi je zbog njenog napredovanja jer je propustila celu prošlu sezonu zbog povrede. Maksimalno smo spremni, dobro treniramo, imamo odličnu atmosferu i očekujem da će devojke biti one prave u subotu.

Despotović: Ako budemo dobro igrale odbranu, poštovale sve što radimo na treninzima i što dogovorimo u svlačionici i na klupi, eto nama revanša u punoj meri. Ostavićemo srce na terenu da uzvratimo za poraz u prvom delu sezone i pobedimo. Verujem da će svi koji dođu da prate meč uživati u kvalitetnoj košarci. Obe ekipe dostojno predstavljaju srpsku košarku.

AMBICIJE DO KRAJA SEZONE

Jakovljević: Ciljamo plasman u plej-of. U drugom delu prvenstva imamo lakši raspored, trudićemo se da to iskoristimo. Početkom marta nas očekuje finalni turnir Kupa u Zrenjaninu. Ako nam žreb bude naklonjen, pokušaćemo da uđemo u polufinale. Ipak, najbitnije mi je da li ćemo i koliko da napredujemo individualno i timski u odnosu na prošlu sezonu. Dobro radimo i ubeđen sam da će devojke na kraju ove sezone biti bolje igračice nego pre godinu dana.

Despotović: Naš takmičarski cilj je - opstanak, a strateški - podmladiivanje ekipe. Ako pobedimo u derbiju, bila bi to naša šesta pobeda, dakle primakli bismo se na svega jedan trijumf zaostatka na tabeli iza Šumadije. To onda i nastavak sezone čini mnogo zanimljivijim. A devojke su spremne za nadigravanje sa svim ekipama.

Ulaz na utakmicu Šumadija-Radnički je slobodan.

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html