Strateg KKK Radnički: Za pobedu svi da budemo - jedno!

Strateg KKK Radnički: Za pobedu svi da budemo - jedno!

U četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije KKK Radnički dočekuje Mladost iz Zemuna. Utakmica je zakazana za subotu 4. novembar od 20 časova i 30 minuta, a ulaz je slobodan.

U Kragujevac dolazi ekipa koja ima učinak 1-2. Najpre su kao gosti poraženi od Dunava 88:80, potom su takođe na gostovanju odneli bodove Vojvodini 104:95, da bi u prošlom kolu doživeli drugi poraz, u Zemunu ih je ubedljivo porazio vodeći Vršac 96:74.

Kvartet igrača Mladosti ima prosečan dvocifren učinak u prva tri kola: Brkić 20 (uz prosečno 10 skokova), Babović 18, Malidžan 13,5 i Jeković 13 poena.

Kragujevčani imaju negativan skor 0-3 kojim dele sudbinu Sloge iz Kraljeva i Vojvodine sa samog začelja. U porazima od Tamiša 85:81, Beovuka 86:75 i Dunava 86:67, kao ubedljivo najefikasniji igrač izdvojio se Kljajević sa 18 poena po utakmici, prosečno dvocifren strelac je i Jovanović - 11, a nadomak takve realizacije su Lalović i Vasojević sa po devet poena.

U najavi kola, uzdanica KKK Radnički ispod obruča, centar Ivan Demčešen (216cm) kaže da Zemunce krasi poletnost, uz par jakih aduta u igračkom pogonu.

- To je mlada ekipa, a predvodi je Vuk Malidžan koji dugo igra KLS. Tu je i srpski univerzitetski reprezentativac Veljko Brkić, pa Bratislav Jeković i Božidar Babović takođe. To su igrači od kojih nam preti najveća opasnost.

Trener Kragujevčana Zoran Todorović očekuje će Mladost biti rasterećenija jer ima jednu pobedu - nad Vojvodinom.

- Dolaze ekipi koja se bori za opstanak, a imaju taj brejk iz Novog Sada. Trener Maksimović, poznat Kragujevčanima kao pomoćnik Mute Nikolića, je radio i u FMP, igrao ABA ligu. Česte promene u odbrani i agresivnost u igri su njegove odlike koje presađuje na igrače da bi došli do pobede. Protiv Vojvodine su imali 53 skoka, to moramo dobro da zapamtimo i da odreagujemo, da probamo da ih neutrališemo. Odlično trče kontranapade, baš zbog tog skoka.

Todorović ističe da meč u subotu uveče ima višestruk značaj za KLS debitanta iz Kragujevca.

- Za nas je ovo možda najbitnija utakmica, treba da predstavlja prekretnicu KKK Radnički. Zagrizli smo tvrd orah u startu, možda sve ne funkcioniše kako smo želeli: česta promena ekipe, da li smo "pogodili" igrače za kratko vreme..., sve će se pokazati baš na ovoj utakmici koja sledi u subotu. Važna je jer posle toga ulazimo u ciklus od četiri teške utakmice, od kojih u tri gostujemo, najpre Vršcu, zatim Vojvodini.

Strateg Šumadinaca naglašava šta ga zabrinjava u pripremi za naredni duel.

- Zabrinjava naša agresivnost u spoljnoj liniji, tu smo pokazali da smo slabi. To moramo da podignemo kroz treninge i intenzitet rada. Pomerili smo Pavlovića sa pozicije 4 na 3, da dobijemo na čvrstini ispod obruča, da možemo da odreagujemo na skok. U napadu nam treba širina, do sada se nije pokazao neko ko će da preuzme odgovornost iz spoljnih pozicija, pogotovo u šutu za tri poena. Treba da raširimo ekipu protiv koje igramo i da oslobodimo prostor za naše visoke igrače, u igri ispod koša gde smo dominantni za ovu ligu. Moramo bolje da branimo njihovu tranziciju. I klupa mora da "radi" bolje, da bodri. Znamo gde smo slabi, znamo gde treba da napadnemo, mnogo bi nam značila pobeda za dalje. Moramo svi da budemo - jedno, da se borimo, da sve nedostatke otklonimo agresivnošću u igri.

U završnici najave 4. kola upućena je poruka košarkaškoj javnosti u Kragujevcu i okolini.

- Pozivam kragujevačku publiku da nas podrži u što većem broju. Uz njih će da bude lakše da dođemo do prve pobede koja bi nam mnogo značila u daljem toku prvenstva. Dobro treniramo, ima još dosta prostora da se napreduje, pogotovo u odbrani. Nadam se da ćemo kroz treninge i utakmice sve dovesti u normalan tok, poručio je Demčešen.

- Pozivam publiku da podrži ove momke da dođemo do te pobede. Mnogo je bitna za dalji tok takmičenja i bitisanje KKK Radnički. Uz pobede je sve mnogo lakše, zaključio je Todorović.

SNIMAK KONFERENCIJE ZA MEDIJE

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Mladost Zemun

Foto/video: Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html