Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Sport

13.06.2017

Sanja Kaličanin novi član mađarskog Fatuma

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Odbojkašica Sanja Kaličanin, rođena u Kragujevcu, potpisala je prvi ugovor sa inostranim klubom - u narednih godinu dana biće član mađarskog Fatuma.

Sa 17 godina karijeru je započela u ŽOK Radnički, a potom je branila boje još jednog gradskog kluba - ŽOK Smeč 5. Usledio je odlazak iz rodnog grada i nastupanje najpre za OK Tent iz Obrenovca, a zatim i Jedinstvo iz Stare Pazove.

Za sada se domogla medalja sa Super Kupa i Kupa Srbije iz prethodne sezone, bila je učesnik finala plej-ofa Superlige, takođe iz minule sezone, a pre tri godine igrala je finale Kupa Srbije u dresu Tenta.

Za portal Prviprvinaskali.com Kaličanin predstavlja svoju novu radnu sredinu koja se nalazi na severoistoku zemlje.

Kaličanin: Mađarski Fatum je ekipa koja ulazi sa visokim ambicijama u sledeću sezonu. Prethodne sezone devojke su bile među prva tri najbolja kluba u zemlji. Naredne sezone borićemo se na tri fronta - u domaćem prvenstvu, zatim je tu MEVZA, takmičenje srednjoevropskih zemalja, a treći je CEV Kup ili Čelendž.

O ambicijama s kojim oblači dres prvog inostranog kluba u karijeri, Kaličanin kaže:

Kaličanin: Naše ambicije se poklapaju. Želim da budem deo sastava koji će da osvoji ligu, da odigramo što više mečeva u evropskim takmičenjima, a najpre - želimo da publici u Niređhazi predstavimo sve čari ženske odbojke i da ih privučemo u što većem broju.

Rezimirajući dosadašnju karijeru ističe:

Kaličanin: Nadam se da će mi iskustva iz prethodnih klubova pomoći da ostavim dobar utisak na terenu u Mađarskoj. Željna sa dokazivanja i spremna za najveći takmičarski izazov do sada. Mislim da sam imala od koga da naučim i ovim putem se zahvaljujem trenerima koji su imali strpljenja za mene.

Sport je uglavnom odricanje, pa Kragujevčanki ovakav angažman donosi profesionalno zadovoljstvo.

Kaličanin: Mogu reći da jeste ovo jedna od najvećih satisfakcija do sada, sav dosadašnji rad i strpljenje su se isplatili. Ali, to je prirodan put svakog sportiste. Svima je želja da jednog dana odu u inostranstvo i okušaju sreću "negde tamo".

Zavičaj ne zaboravlja, stiže da prati i kragujevačku odbojku, pa saznajemo i kakvih je utisaka.

Kaličanin: Kragujevačku odbojku pratim, znam da se samo muška ekipa bori u elitnom takmičenju. Na žalost, ženska odbojka je opet na margini. Možda i sport u Kragujevcu, uopšteno. Razumem da je kriza svuda, ali sport je uvek podizao ugled ovom gradu, izvodio ogroman broj dece na pravi put. Ne govorim sada samo o odbojci, ali da ne širim temu...

Naposletku, ima poruku za odbojkašice grada koje tek ulaze u ovaj sport.

Kaličanin: Pozvala bih što više devojčica i dečaka da se bave odbojkom, jer će im taj divan sport ubrzo ući pod kožu, kao i meni, uostalom kao i svim kolegama koji nam donose silne radosti sa takmičenja gde predstavljaju naše klubove, našu zemlju. U Kragujevcu je igralo nekoliko odbojkaških legendi, a sada je vreme za neke nove klince!

Uz Sanju Kaličanin, boje mađarskog kluba braniće još jedna srpska odbojkašica - Subotičanka Dragana Matić. Do ove sezone bila u Bekeščabi, prvaku Mađarske.

Niređhaza (mađ. Nyíregyháza) je sedmi po veličini grad u Mađarskoj i nalazi se na severoistoku zemlje, 220 kilometara od prestonice Budimpešte.

FATUM SAJT, FB STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar