Prvenac kadeta KKK Radnički u borbi za KLS

Prvenac kadeta KKK Radnički u borbi za KLS


Kadeti KKK Radnički nadigrali su KK Smederevo 1953 i ostvarili prvi trijumf 94:79 (20:26, 28:24, 17:17, 29:12) u kvalifikacijama za jedinstvenu Kadetsku ligu Srbije (KLS).

Prvi kvartal susreta koji je odigran u Velikoj Plani pripao je Smederevcima 26:20, da bi se Kragujevčani do kraja prvog poluvremena primakli na dva poena zaostatka - 50:48.

Treća četvrtina završila se egal 17:17, a završnih deset minuta bili su kobni po sastav iz Smedereva. Izabranici Željka Milojevića nametnuli su svoju igru koju rival nije mogao da isprati. Ubedljivim osvajanjem ovog perioda - 29:12, došli do prvog trijumfa kojim krče put za KLS.

Trio KKK Radnički koji je izneo najveći teret, a poenima najviše doprineo uspehu činili su: Pavle Stepanović sa 23 poena, Nikola Barać - 22 i Milan Veđić - 20 poena. Kao strelci upisali su se još: Mateja Ilić - devet poena, Andreja Petrović - osam, kapiten Đorđe Đorđević i Lazar Dimovski - po šest poena. U sastavu su bili i: Petar Milojević, Pavle Drobnjak, Vuk Gvozdenović, Mihailo Ilić i Uroš Gatić.

- Utakmica je bila prava kvalifikaciona, kako dolikuje kadetima klubova koji žele plasman u najviši rang. Bilo je neizvesno nekih 30 minuta, igrači su bili previše stegnuti. Prelomili smo meč kada smo zaigrali presing, do izražaja je došlo iskustvo naših igrača. Smederevo nije imalo dovoljan broj igrača da nas isprati. Isforsirali smo igru u tranziciji, što nam je donelo potpuni preokret i ciljani trijumf. Bilo je dosta poena sa obe strane usled slabije odbrane, što je na početku takmičenja uobičajeno, proanalizirao je utakmicu za klupski sajt trener kadeta KKK Radnički Željko Milojević.

Kragujevčani u drugoj fazi kvalifikacija igraju protiv Mladosti iz Smederevske Palanke 30. septembra.

- Iskreno se nadam da će naša ekipa da bude konačni pobednik ovih kvalifikacija. Obe predstojeće ekipe igraju dobru, agresivnu košarku, posebno Mladost. Dobro ćemo da skautiramo oba rivala, kao što smo i Smederevo. Verujem u naše momke, imaju potreban kvalitet. Na njima je da potvrde da im je mesto u eliti srpske kadetske košarke.

Treća utakmica KKK Radnički u kvalifikacijama sledi protiv KK Radnički 1950, a zakazana je za 1. oktobar.

I juniori KKK Radnički, koje kao trener vodi Boško Lalić, počinju kvalifikacije za najviši rang u Srbiji. U prvoj fazi kvalifikacija dočekuju Paraćin, a utakmica se igra u sali Politehničke škole u ponedeljak 25. septembra od 19 časova. 

Foto: Vladimir Radovanović

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html