Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Sport

12.06.2017

Počinje odbrana titule prvaka Evrope

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u sredu 14. juna ujutru putuje na Evropsko prvenstvo u Prag (16-25. jun), pa je u utorak u „Kući košarke“ upriličen koktel kako bi devojke bile adekvatno ispraćene u borbu za novu medalju.

U sjajnom ambijentu, brojnim ljudima iz sveta košarke i predstavnicima medija prvi se obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

– Devojkama podrška najviše znači… Došlo je vreme da ih ispratimo na EP, znam da su naporno radile i da su imale male probleme sa povredama, nadam se da će ih zalečiti do početka šampionata. Devojke, idete na Evropsko prvenstvo kao aktuelne prvakinje Evrope, nemojte nikoga da precenjujete, a Košarkaški savez Srbije je uvek uz vas, kao i zemlja Srbija. Imaćete veliku podršku KSS i želim da se zabavite, da uživate i da se vratite zadovoljne. Želim vam sve najbolje! – rekao je Predrag Danilović, predsednik KSS.

Selektor Karadžić istakao je da su na pripremama uradili sve što je bilo planirano.

– Uradili smo sve što smo mogli, nismo baš sto odsto spremni zbog povreda igračica. Ali, kada izađemo na teren u Pragu, to se sve zaboravlja. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, devojke imaju rezultate i nadamo se da ćemo ispuniti cilj – poručio je Karadžić.

Kapiten Jelena Milovanović se zahvalila na podršci koju naše šampionke imaju.

– Mnogo nam znači to što ste uz nas… Odradili smo poslednji trening u Hali sportova „Ranko Žeravica“ i verujem da će sve devojke dati maksimum od prvog minuta u petak protiv Grčke. Mogu da poručim da ćemo biti jedna uz drugu i da nećemo odustajati do poslednje sekunde. Nadam se da ćemo se vratiti zadovoljne i da ćemo to možda i proslaviti sa svima vama kada se vratimo – istakla je Milovanovićeva.

Ispraćaj košarkašica na EP pratila je i promocija knjige „Koš po košarkašice“ Košarkaškog saveza Srbije, čiji je autor Vladimir Stanković. To je prva knjiga koja govori o uspesima naše ženske košarke.

– Hvala KSS, doskorašnjem predsedniku Draganu Đilasu, sadašnjem Predragu Daniloviću, Dejanu Tomaševiću, Ani Joković, Zoranu Papoviću, Zagi Žeravici, kao i svima ostalima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svetlost dana. Svako od njih je doprineo slikom, sećanjem, anegdotom ili nekom dogodovštinom da knjiga ne bude suvoparna. U njoj su tri poglavlja sa posebnim osvrtom na svako takmičenje – poručio je Stanković.

Odlomke iz knjige „Koš po košarkašice“ čitao je naš proslavljeni glumac Ivan Bekjarev.

U prijatnoj atmosferi, naše najbolje košarkašice družile su se sa prijateljima i novinarima, a za srećan put od KSS su dobile personalizovane termo-čaše za kafu sa svojim slikama…

Konačan sastav seniorki za EP 2017. u Češkoj

Selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije Stevan Karadžić odredio je 12 igračica koje će braniti boje nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Češkoj, sa nadom da će do prvog meča sa Grčkom (petak 16. jun u 18:00) sve igračice, pa i one koje su imale problema sa povredama, biti što spremnije.

U Prag u sredu 14. juna u ranim jutarnjim časovima putuju:

 • Ana Dabović – 18.08.1989, 183 cm, plejmejker/bek
 • Tamara Radočaj – 23.12.1987, 170 cm, plejmejker
 • Sanja Mandić – 14.03.1995, 180 cm, plejmejker/bek
 • Nevena Jovanović – 30.06.1990, 180 cm, bek
 • Saša Čađo – 13.07.1989, 178 cm, bek
 • Sonja Petrović – 18.02.1989, 189 cm, krilo
 • Aleksandra Crvendakić – 17.03.1996, 187 cm, krilo
 • Jelena Milovanović – 28.04.1989, 190 cm, krilni centar
 • Sara Krnjić – 15.07.1991, 193 cm, centar
 • Dragana Stanković – 18.01.1995, 195 cm, krilni centar/centar
 • Tina Jovanović – 12.01.1991, 190 cm, centar
 • Maja Škorić – 10.11.1989, 185 cm, krilo/krilni centar

Na čelu stručnog štaba je selektor Stevan Karadžić, pomoćni treneri su Igor Polenek i Dragan Vuković, kondicioni trener Aleksandar Lukman, skaut Goran Topić, lekar Momčilo Jakovljević, fizioterapeut Srđan Nedeljković, tim menadžer Sanja Reljić, a portparol Dejan Kontić. 

Izvor: KSS

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar