Memorijalni turnir ’Aleksandar Gigović Giga’ 2015

Memorijalni turnir ’Aleksandar Gigović Giga’ 2015

Memorijalni turnir "Aleksandar Gigović Giga", deveti put po redu, održaće se u hali Jezero u nedelju i ponedeljak, 18. i 19. oktobra

Uz domaćina turnira OK Radnički, učesnici su Niš, Partizan i Radnik (Bijeljina).

Turnir otvaraju Niš i Partizan u nedelju od 16 časova, a Radnički i Radnik sastaju se od 18 časova.

Drugog dana turnira sastaju se najpre privali za treće mesto, od 15 časova, a finale je na programu od 17 časova.

Ulaz je slobodan oba dana.

PRILOG RTK

IN MEMORIAM

Aleksandar Gigović (20. april 1983. - 28. jul 2007.) bio je srpski odbojkaš koji je proveo čitavu karijeru igrajući za Radnički iz Kragujevca.

Gigović je počeo da trenira odbojku sa 11 godina. U početku je igrao na poziciji tehničara, ali je kasnije prešao na poziciju primača servisa, i stasao je u odličnog primača. Dolaskom Dejana Brđovića u klub 2002. godine, Radnički je počeo da beleži sjajne rezultate. Veliki deo zasluga za to je pripadao i Gigoviću. U sezoni 2006/2007 Radnički je bio najprijatnije iznenađenje i regularni deo prvenstva završio je na čelnoj poziciji. I Gigović je igrao u neverovatnoj formi. Zbog svojih odličnih igara i velike borbenosti postao je ljubimac publike koja je na svakom meču skandirala njegovo ime. Navijači, ali i svi u klubu, sa velikim entuzijazmom su dočekali početak plej-ofa, očekivajući da će ih popularni Giga predvoditi do prve titule. U prvom meču mlada nada Kragujevčana se povredila. Bez svog najboljeg igrača Radnički biva eliminisan od Ribnice iz Kraljeva.

Ipak, selektor reprezentacije Kolaković je izostavio Gigovića sa spiska igrača za Svetsku Ligu i zbog toga je bio žestoko kritikovan od strane stručne javnosti. Giga dobija poziv da nastupi za univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi u Bangkoku. Reprezentacija se pripremala za ovo takmičenje u Ivanjici. Nekoliko dana od početka priprema, 28. jula 2007. godine, Gigović je preminuo u snu, dok se odmarao posle jutarnjeg treninga. Njegova iznenadna smrt je šokirala Srbiju i čitavu odbojkašku i sportsku javnost.

Gigović je sahranjen 30. jula 2007. u Kragujevcu, na groblju Bozman. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, među kojima i njegovi klupski drugovi, muška i ženska reprezentacija, visoki gradski funkcioneri i funkcioneri saveza.

Ubrzo nakon njegove smrti, klub je doneo odluku da organizuje turnir u znak sećanja na svog najboljeg igrača. Prvi Memorijalni turnir "Aleksandar Gigović" je organizovan 28. septembra 2007. godine, uz učešće Vojvodine, Budućnosti i Rabotničkog. Ovaj međunarodni turnir se igra svake godine pred sam početak prvenstva.

Gigović je 26. decembra 2007, posthumno nagrađen nagradom sportskog društva Radnički. Ovu nagradu je primio njegov otac.




APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html