Kadeti Radničkog osvojili Singapur

Kadeti Radničkog osvojili Singapur



Kadetska ekipa Kragujevačkog vaterpolo klub Radnički osvojila je međunarodni turnir u Singapuru, na kom su još učestvovali timovi iz Mađarske, Velike Britanije, Malezije i domaća Pejser vaterpolo akademija.

Kragujevčani su bili perfektni na putu do trofeja, pošto su u ligaškom delu ubedljivo savladali sve učesnike turnira: malezijske timove Trajdents (16:7) i DSA (9:6), mađarski YBL (14:3), britanski Votford (15:4) i domaći Pejser (10:5).

Izabranici Dragana Kozomore zatim su u finalnom duelu ponovo potvrdili da su najbolji tim, savladavši još jednom Singapurćane, ovoga puta sa 14:8. Bronzana medalja pripala je Mađarima, koji su sa 12:4 savladali malezijski DSA, dok je u okršaju za peto mesto Votford nadigrao Trajdentse (8:4).



Vaterpolisti Radničkog su tako na sjajan način krunisali desetodnevne pripreme u Singapuru, tokom kojih su pre turnira sparingovali sa domaćinom.

Pored obaveza, kragujevački dečaci imali su i dosta slobodnog vremena za obilazak turističkih atrakcija Singapura, pa se iz ove daleke zemlje vraćaju puni utisaka, lepih iskustava i novih prijateljstava.

Za "osvajače" Singapuru danas je priređen doček ispred zatvorenog bazena SC Park, gde su ih pored roditelja sačekali i sugrađani koji su uveličali njihov doček.

- Manje-više rezultatskog imperativa nije bilo, najbitnije je da deca malo upoznaju druge kulture i dečake iz raznih delova sveta. Nije bilo teško osvojiti prvo mesto jer protivnici po kvalitetu dosta zaostaju za nama, više smo kalkulisali da ne bude prevelika razlika. Nismo želeli da ih ponizimo, izlazili smo im u susret, pa su više igrali igrači koji nemaju veću šansu u prvenstvu,rekao je Dragan Kozomora, trener kadeta Radničkog.

Mladi Kragujevčani su pored trofeja doneli i kofere pune lepih iskustava i uspomena na vreme provedeno u obilasku znamenitosti "grada lavova" i druženju sa vršnjacima iz Singapura, Malezije, Engleske i Mađarske. Na svakom koraku mogli su da vide zašto je ova ostrvska grad-država godinama unazad najskuplja za život, ali i jedna od najbogatijih i najčistijih na svetu. A Šumadinci su je obišli uzduž i popreko, od luksuznih krajeva poput Marine bej, modernih oblakodera, Ulice voćnjaka, Kineske četvrti, Zoološkog vrta, preko nacionalnih parkova, do prelepih peščanih plaža...

- Tamo su zakoni jako strogi, pa smo u početku malo više pritiskali dečake nego inače, ali sve je prošlo u najboljem redu. Trudili smo se da iskoristimo slobodno vreme za druženje sa drugim ekipama, čak smo zajedno išli na neke plaže i turističke destinacije. Momci su sklopili mnoga prijateljstva, a dobili smo i poziv da učestvujemo i naredne godine na turniru. Oni dolaze kod nas u decembru i sigurno je da ćemo sa njima nastaviti saradnju, a pojavilo se interesovanje i kod drugih klubova, poput Votforda i timova iz Malezije. Nadam se da ćemo ponovo voditi decu na mesta na koja je pitanje da li bi još nekada imala šanse da od, zaključio je Kozomora.

PRVI PRVI NA SKALI Kadeti Radnickog osvojili Singapur

Igrači su potvrdili da su poneli sjajne utiske iz Singapura.

- Bio je lep osećaj predstavljati grad i Srbiju u Singapuru. Nije bilo teško osvojiti prvo mesto jer smo kvalitetniji od ostalih timova, ali smo i pored toga odigrali odlično. Stigli smo nekoliko dana pre početka turnira, pa smo imali dosta slobodnog vremena da obiđemo grad. Singapur je prelep, a najviše mi se dopao Marina bej, kazao je Miroslav Rajić, kapiten tima.

Za najboljeg igrača proglašen je Aleksa Bošković.

- Puno mi znači ovo priznanje jer sam igrao van granica Srbije i mogao da pokažem šta umem. Sjajan je osećaj igrati daleko od svoje kuće. Posećivali smo nacionalne parkove i ostale turističke atrakcije, a najviše mi se dopao jedan od simbola Singapura, fontana lava Merlajon, rekao je Bošković.

Najbolji strelac turnira je Đorđe Bogdanović, sa 16 golova.

- Nije bilo teško osvojiti turnir, ekipe nisu baš jake kao mi, a najteži rival su nam bili domaćini, koje smo i pobedili u finalu. Lepo je videti tako lep grad. Obilazili smo različite destinacije i provodili puno vremena na plaži, kazao je Bogdanović.

 

VK RADNIČKI FB STRANAINSTAGRAM


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html