Humanitarni debi juniora KKK Radnički

Humanitarni debi juniora KKK Radnički

Debitantski nastup KKK Radnički u Juniorskoj ligi Srbije zakazan je u hali "Gordana Goca Bogojević" za nedelju 30. oktobar od 15 časova i 30 minuta kada gostuje KK Žarkovo iz Beograda.

Uz Kragujevčane, još 11 ekipa čini juniorsku elitu Srbije: Vojvodina (Novi Sad), Mega Bemaks (Sremska Mitrovica), C. zvezda (Beograd), Partizan (Beograd), Dinamik (Beograd), Železničar (Čačak), Mladost (Čačak), Nibak (Niš), Zdravlje (Leskovac) i Polet (Kralјevo). Titulu brani Partizan.

Prvi deo takmičenja (22 kola) se igra po dvostrukom bod sistemu. Svaki klub je jednom domaćin i jednom gost. Za klupski sajt, sezonu najavljuje trener juniora Darko Brajković.

Brajković: Igra se po ligaškom sistemu. Osam prvoplasiranih ekipa učestvovaće na Finalnom turniru koji se igra u dva dana. Ono što je svakako izuzetno bitno za nas je činjenica da ćemo igrati protiv ekipa kao što su Crvena zvezda, Partizan koji je prošlogodišnji prvak, i ostalih klubova koji su u ovom trenutku najbolje što Srbija ima. Imaćemo dobar uvid gde je to naš klub u odnosu na ostale.

Brajković predstavlja sastav kojim će KKK Radnički da debituje u JLS, nakon što je prošle godine osvojio titulu prvaka regiona.

Brajković: Juniore KKK Radnički ove godine činiće sledeći igrači: Aleksa RistićLuka TomaševićMiloš TodorovićLuka GlišovićLuka UroševićDavid PopovićNemanja NikolićJanko ZorbasNikola SpasojevićFilip MilosavljevićLuka MilenkovićNikša ZindovićLazar DimovskiLazar RadojevićJovan Đorđević i Bojan Jovanović. U odnosu na sastav od prošle godine imamo četri nova igrača, to su: Dimovski, Zindović i Milenković i Jovanović, klub je napustio Ristanović, dok Dimitrije Nikolić (’97 godište) igra za prvi tim. Deficitarni smo na pozicijama 4 i 5, ali ćemo tražiti poene u onome što imamo.

"Voljom" žreba, KKK Radnički je domaćin u prva dva kola, a igraće u hali Gordana Bogojević. Gosti će biti Žarkovo iz Beograda, u nedelju 30. oktobra od 15:30, a potom i Zdravlje iz Leskovca 5. novembra. Za ovu priliku predstavljamo Beograđane.

Brajković: Žreb je odlučio da smo u prva dva kola domaćini. U prvom kolu nam gostuje Žarkovo iz Beograda, odlična ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Sasvim je sigurno da nam predstoji težak meč. Sama činjenica da su se kvalifikovali u JLS govori u prilog tome. Pored ekipe Žarkova tu je još deset najboljih sastava u Srbiji sa kojima ćemo se boriti za prvih osam mesta.

O ambicijama KKK Radnički u debitanstvoj sezoni u JLS, Brajković kaže:

Brajković: Cilj za ovu sezonu je odlazak na završni turnir. Naš zadatak u stručnom štabu jeste da probamo da sakrijemo mane našeg tima, i da igramo što više u tranziciji.

Uz premijerni nastup jedine ekipe koja predstavlja Kragujevac u najvišem rangu - juniora KKK Radnički, Brajković kao povod za dolazak Kragujevčana u halu Gordana Bogojević naglašava i potrebu da se pokaže sugrađanska solidarnost. Naime, KKK Radnički se priključuje sportskim kolektivima koji prikupljaju priloge za ozdravljenje mlade košarkašice Marije Radošević, rođene 2002. godište, koja boluje od retkog oblika tumora koštanog tkiva. Tumor je izlečiv, ali je uz vreme potreban i novac.

Brajković: Imajući u vidu da smo mi jedina ekipa predstavnik grada u JLS, pozvao bih ovom prilikom Kragujevčane da dođu u što većem broju u nedelju u 15:30 u halu Gordana Bogojević i podrže juniore KKK Radnički u ovoj debitantskoj utakmici, a i kasnije tokom sezone. Uživaće u lepoj košarci. Takođe, iskoristio bih priliku da pozovem na sugrađansku solidarnost u vidu odvajanja priloga za našu košarkašicu Mariju Radošević. Njena porodica ne može sama da reši problem i zato smo svi mi tu da pomognemo. Hvala unapred svim sugrađanima. Vidimo se u nedelju.

Akcija prikupljanja pomoći realizuje se u saradnji sa Đačkim parlamentom Prve kragujevačke gimnazije. Obeležene kutije za priloge nalaziće se na ulazu hale Gordana Bogojević. Nakon što se prikupe prilozi, parlamentarci će prisustvovati utakmici kao podrška jedinom predstavniku Kragujevca u Juniorskoj ligi Srbije. 

Parovi prvog kola JLS (29. i 30. oktobar):

  • Radnički - Žarkovo
  • Zdravlje - Polet
  • C. zvezda - Železničar
  • Mladost - Partizan 
  • Nibak - Mega 
  • Dinamik - Vojvodina 

Foto: KSS
Dejan Milošević 

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html