Drugo Evropsko univerzitetsko prvenstvo u basketu 3x3

Drugo Evropsko univerzitetsko prvenstvo u basketu 3x3

Drugo Evropsko univerzitetsko prvenstvo u basketu 3x3 održava se u Kragujevcu od 23. do 26. jula. Utakmice se igraju na terenu u Velikom parku od 17 časova.

Grad Kragujevac, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitetski sportski savez su domaćini i organizatori ovog jedinstvenog sportskog događaja koji okuplja 22 univerzitetske reprezentacije u obe konkurencije iz 10 država Evrope.

Ovo takmičenje je jedno od 19 evropskih šampionata koji će se u ovoj godini održati pod patronatom Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA). Ova disciplina sporta je ušla u program evropskih šampionata u Roterdamu (Holandija) 2013. godine.

Čast da organizuje drugi šampionat po redu pripala je Kragujevcu, nekoliko godina posle organizacije prvog Svetskog univerzitetskog prvenstva u basketu 3x3.

Pravo nastupa na prvenstvu imaju svi studenti i studentkinje od 17 do 30 godina (1985. godište ima pravo učešća) koji će ispred imena svog Univerziteta predstavljati zemlje odakle dolaze. Broj timova (Univerziteta) je ograničen na 32 tima po kategoriji, a svakoj zemlji maksimalno dozvoljeno da ima četiri svoja predstavnika.

UČESNICI

Muška konkurencija

  • Srbija, Kragujevac

Sastav: Filip Lalović, Ivan Nedeljković, Marko Samanović, Ivan Popović
Trener: Filip Lalović

  • Izrael
  • Portugal
  • Francuska
  • Slovenija
  • Rumunija
  • Hrvatska
  • Srbija, Niš
  • Bugarska
  • Bugarska
  • Srbija, Novi Sad
  • Srbija, Beograd
  • Crna Gora
  • BiH

Ženska konkurencija

  • Srbija, Kragujevac
Sastav: Milica Cvetanović i Jelena Trifunović (ŽKK Radnički), Kristina Milošević (ŽKK Šumadija), Ivana Jovanović (Horsholm, Danska)
Trener: Nikola Despotović (ŽKK Radnički)
  • Bugarska
  • Francuska
  • Rusija
  • Francuska
  • Hrvatska
  • Rumunija
  • Srbija, Beograd
  • Portugal
  • Slovenija

3x3 kg

UNIVERZITET KRAGUJEVAC - ŽENSKI SASTAV

Drugi dan

KRAGUJEVČANKE U ČETVRTFINALU

Basketašice Univerziteta u Kragujevcu savladale su ekipu Univerziteta u Sofiji sa 16:11 i tako zauzele drugu poziciju u grupi koja ih vodi u četvrtfinale.

Kragujevčanke su povele na startu meča i održavale tu prednost do kraja, pobednik se nije dovodio u pitanje. Obe ekipe su igrale čvrsto u napadu, viđen je veliki broj pokušaja sa distance kojim su Kragujevčanke pokušavale da dođu do veće prednosti. Domaćim takmičarkama je trebala pobeda sa 19 postignutih poena kako bi zauzele prvu poziciju u grupi.

- Bila je ovo jako naporna utakmica, bugarska ekipa je vrlo dobra. Mi smo zabeležile treću pobedu i sada čekamo četvrtfinale, izjavila je Kristina Milošević, basketašica Kragujevačke ekipe.

Prvi dan 

  • Treća utakmica: KRAGUJEVAC SA DVE POBEDE ULAZI U DRUGI DAN

Ženska ekipa Univerziteta u Kragujevcu posle tesnog poraza od ruske ekipe zabeležila je svoju drugu pobedu danas i sa velikim samopouzdanjem čekaju drugi dan turnira. U pretposlednjoj utakmici dana savladana je ekipa Bordoa rezultatom 14:6.

Kragujevčanke su od starta prikazale sjajnu igru. Vrlo brzo su povele 5:1 i pokazale da će ostvariti novi trijumf. U nastavku meča devojke iz Francuske su uspele da priđu na tri poena zaostatka, ali je to bilo sve od njih u ovoj utakmici. Rutinskom igrom, preciznim šutem i dobrom odbranom ekipa Kragujevca je meč privodila kraju. Najpre je bilo 10:6, pa 12:6, i na kraju konačnih 14:6, za ubedljiv trijumf domaćih.

Kragujevčanke sutra očekuje meč protiv ekipe Sofije u koji ulaze kao favoriti, dok je Bordo posle dva današnja poraza praktično izgubio šansu za plasman dalje.

  • Druga utakmica: RUSKINJE PORAZILE DOMAĆINA I ZEBELEŽILE DRUGI TRIJUMF

U veoma neizvesnom meču košarkašice Sibirskog federalnog univerziteta nanele su prvi poraz domaćoj ekipi sa Univerziteta Kragujevac. Nakon isteka vremena rezulatat je bio 14:13.

Tokom celog meča ekipe su se smenjivale u blagom vođstvu, a tek u poslednjim sekundama odlučen je pobednik. Obe ekipe igrale su čvrsto u odbrani, ali su bile i uspešne u realizaciji. Dva minuta pre kraja Ruskinje su vodile sa 11:9. Iako su napravile sedmi faul, Kragujevčanke nisu iskoristile oba slobodna bacanja za izjednačenje. Jovanovićeva je sjajnim prodorom ipak uspela da donese svojoj ekipi izjednačenje i šansu za preokret. Devojke sa Sibirskog federalnog univerziteta su preko Griškevic vratile preokret i postavile konačan rezultat.

Za ekipu iz Rusije ovo je drugi trijumf. U prvoj utakmici savladale su Univerzitet iz Sofije ubedljivim rezultatom 17:8. Domaća ekipa iz Kragujevca je na startu zabeležila pobedu takođe nad bugarskim timom, a rezultat je bio 10:8.

  • Prva utakmica: KRAGUJEVČANKE OBRADOVALE DOMAĆU PUBLIKU

Košarkašice Univerziteta u Kragujevcu savladale su komšijsku ekipu Univerziteta Ljubljana rezultatom 10:8. Jovanovićeva je poenima u poslednjim sekundama meča donela Kragujevčankama pobedu.

Iako su bolje otvorile meč domaće košarkašice su sredinom meča dozvolile protivnicama da pređu u vođstvo. Sve do same završnice rezultate je bio izjednačen, a onda je Ivana Jovanović postigla pogodak uz faul. Prvo slobodno bacanje je promašila, ali je drugo pogodila i osigurala trijumf svojoj ekipi.

Junak ovog meča, Ivana Jovanović zadovoljna je odigranim mečom i nada se da će iz utakmice u utakmicu igrati sve sigurnije.

- Ekipa Ljubljane je jako dobra ekipa, svakako jedna od kvalitetnijih. Uslovi za igru nisu najsjajniji zbog visoke temperature, ali ćemo se mi svakako boriti iz utakmice u utakmicu i nadam se da ćemo doći i do nekog odličja, poručila je Jovanovićeva.

3x3 1
STRIMING (IPSM)

EUCBASKETBALL 3X3 2015 SAJT, FB STRANA, TVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST



PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html