Supermama: Kako su nastale ružne reči 2016

Supermama: Kako su nastale ružne reči 2016

Premijera predstave "Kako su nastale ružne reči" biće izvedena u Pozorištu za decu u subotu 19. marta od 15 časova.

Predstava je rađena po motivima istoimene pripovetke Duška Radovića, a režirao je Nenad Vulević, glumac Knjaževsko-srpskog teatra. Ansambl predstave čine devojčice i dečaci polaznici škole glume Dečijeg kulturno razvojnog centra Supermama.

Uoči premijere, pokretač ovog centra Ivana Jevrić posetiocima portala PPNS bliže predstavlja prvi javni nastup mališana u 2016. godini. 

Jevrić: U prošlom intervjuu sam najavila četiri premijere za ovu sezonu, dve predstave su gotovo spremne i prva premijera je zakazana za 19. mart u Pozorištu za decu, gde će se u aprilu odigrati i druga premijera predstave. Publici će se najpre pokloniti mlađa grupa nakon koje ovi mališani spremaju autorsku predstavu. Starija grupa polaznika ne zaostaje za njima, pa će nam se pokloniti nakon prve komedije koju će odigrati 23. aprila. Ovi takoreći tinejdžeri od maja rade na novoj, takođe autorskoj predstavi „Sivi“. Umesto još dve predstave, krajem prošle godine radili smo na recitatorskom performansu koji je bio priređen samo za uže članove porodice na našoj sceni.

Svo iskustvo sa "velike scene" Nenad Vulević nastoji da pretoči u razvoj dece sa kojom sarađuje, a o naročitim izazovima u ovom poslu kaže:

Vulević: Škola glume nije samo rad na predstavi, već uključuje i pravilan izgovor, snalaženje kada si sam na sceni i kada sve zavisi samo od tebe. Želeli smo da probamo nešto drugačije, da se posvetimo svakom članu pojedinačno, da ih podstaknemo time što će svako da dobije podjednak zadatak. Cilj nam je bio da svako od polaznika odigra glavnu ulogu na osnovu samostalno odabranog teksta i uspeli smo u tome, rekao bih.

U predstavi se pojavljuju:

  • Milan Jovanović - Oficir
  • Mihailo Matić - Klaudije
  • Oleg Plamenac - Princ
  • Lazar Šmigić - Kralj Ričard
  • Ilija Anastasijević - Barnabas
  • Dunja Ivanov - Princeza
  • Kruna Božič - Dadilja
  • Marija Mijailović - Dadilja 
  • Iva Nikolić - Margareta
  • Anđelija Radulović - Margarita
  • Lena Santrać - Narator
  • Jana Grubar - Barnabasova kći

Ostali članovi autorke ekipe:

  • Kostim: Gordana Jagličić i Alina Linkova Veljković
  • Scenografija: Alina Linkova Veljković
  • Šminka: Sanja Čurlić
  • Muzika: Ðorde Vulević
  • Dizajn: Dušan Stefanović
  • Fotografija: Nenad Borisavljević
  • Produkcija: Supermama

Isti tekst i likove već su interpretirali članovi prve grupe polaznika, a sada su uloge prenete i na mlađe kolege glumce.

Ulaznice po ceni od 100 dinara moguće je rezervisati u Supermami (065/315-29-38) i Pozorištu za decu (034/333-518).

SUPERMAMA I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI NAVEDU IME JEDNOG OD TUMAČA ULOGA U OVOJ PREDSTAVI.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave - do subote u 9 časova, kada će biti objavljeni.

ppns - modli 

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Danijela Milicevic
    18.03.2016

    Lazar Šmigić

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html