Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

28.12.2017

Prvi ruski sajam u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html https://www.facebook.com/JazzFestKragujevac/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Prvi novogodišnji sajam "Rusko-srpsko bratstvo" u Kragujevcu biće priređen u Roda centru u petak i subotu, 29. i 30. decembra od 10 do 20 časova.

Programom je predviđeno predstavljanje finih zanata, domaćih rukotvorina, nakita sa prirodnim kamenjem, ručnog tkanja, slikanog stakla, dekupaža, torbi, pletenih predmeta za celu porodicu, a biće i ruskih suvenira, hohloma, medenjaka "kozula", proizvoda za zdravlje i lepotu...

Organizatori su osmislili i druženje dece sa klovnom, kao i kreativnu radionicu u kojoj će mališani da prave novogodišnje ukrase, ali i da nauče kako se crta po medenjacima.

Sajam će biti prilika za Kragujevčane, bez obzira na njihovo životno doba, i da uživaju u ruskim pesmama, recitovanju, baletu, a deo programa odvojen je i za gimnastiku, odnosno ples.

Učesnici sajma su, pored ostalih, Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije "Sveslavica" iz Kruševca i udruženje "Art manija" iz Kragujevca.

Organizator sajma je novoosnovano kragujevačko Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije "Svet" čiji je osnivački cilj saradnja između srpskog i ruskog naroda u Srbiji i inostranstvu. "Svet" je posvećen afirmaciji i negovanju duhovnih, naučnih i drugih vidova saradnje između srpskog i ruskog naroda, "imajući u vidu kulturno-istorijsku celovitost ova dva naroda - polazeći od toga da između njih postoje vekovne istorijske, civilizacijske i kulturne veze baziranje na slovenskoj pripadnosti, pravoslavlju i bliskosti jezika", navedeno je u osnivačkim dokumentima Udruženja.

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar