Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

13.09.2015

Pozorištu za decu tri nagrade u Podgorici

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Na Četvrtom Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici, Pozorište za decu iz Kragujevca osvojilo je tri nagrade za izvođenje predstave "Radoznalo slonče".

Ansamblu iz prestonice Šumadije je pripao gran pri festivala, uz to i nagrada za scenografiju, lutke i kostime koju je stekla Stefanka Kiuvlieva, a Kragujevčane je kao najbolje ocenio i dečji žiri, tako da su osvojili i - nagradu za najbolju predstavu.

Neposredno nakon uručenja priznanja, utiske iz Podgorice za portal PPNS iznela je Jelena Stojanović-Patrnogić, direktor PZD:

- Organizatori festivala su se pokazali kao odlični domaćini. Sem gostoprimstva u Podgorici, pohvalno je i što je svako pozorište imalo priliku da se predstavi u jednom malom mestu Crne Gore. Rožaje je gradić na severoistoku zemlje koji je takođe bio naš domaćin, pa smo tako pružili priliku tamošnjim mališanima da i oni uživaju u lutkarstvu. Inače, svako pozorište je nastupalo dva puta u Podgorici. Prilikom našeg izvođenja oba puta je sala bila puna, dobili smo poprilično jak aplauz, publika nas je baš lepo nagradila.

pzd podgorica

Podsećamo, Pozorište za decu posle Podgorice gostuje i u Bugojnu gde će učestvovati na Osmom Bugojanskom lutkarskom bijenalu (14.-18. septembar). Kao jedini predstavnici Srbije, kragujevački glumci nastupiće sa predstavom "Labudovo jezero" - u sredu 16. septembra.

Foto: Jovana Iković 

REPERTOAR ZA SEPTEMBAR

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA


APEL: ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOSTPPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar