Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

28.11.2016

Politehnička: Likovna kolonija ’’Gružanska jesen’’

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Likovna kolonija "Gružanska jesen" po drugi put biće održana u Politehničkoj školi, a svečano otvaranje u izložbenom prostoru "VIŠe od galerije" je u utorak 29. novembra u 18 časova.

Manifestacija je nastala u organizaciji Centra za kulturu, turizam i sport opštine Knić, a ove godine je započete u septembru u selu Žunje, na obali Gružanskog jezera, u domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom. Učesnici su bili slikari, vajari, ikonopisci i pesnici iz zemlje i inostranstva.

PRVI PRVI NA SKALI Politenicka Gruzanska jesen

Osnovna zamisao organizatora kolonije je očuvanje i unapređenje kulture sela. Samim tim što su umetnici smešteni u domaćinstvima koja se bave turizmom, "Gružanska jesen" je i svojevrsna promocija seoskog turizma.

Zadatak umetnika je da shodno vlastitim pričama, inspiraciju koju dobiju u prirodi u kojoj se nalaze, pretvore u jedinstvena vizuelna dela, koja se kreću od jednostavnih, realnih, nekad poetski raspevanih ili pak gotovo apstraktnih prikaza.

Upravo ta raznovrsnost u načinu likovnog kazivanja, u pogledu na okruženje u kome se nalaze, doprinosi bogatstvu ove manifestacije. 

Radovi će biti izloženi u Politehničkoj školi do 13. decembra.

POLITEHNIČKA ŠKOLA SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar