Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

30.11.2017

Mostovi Balkana: Izložba skulptura Maše Paunović

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html https://www.facebook.com/JazzFestKragujevac/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Izložba skulptura Maše Paunović biće otvorena u Gradskoj galeriji "Mostovi Balkana" u petak 1. decembra u 20 časova.

- Izložba se sastoji od fotografija skulptura nastalih na internacionalnim vajarskim simpozijuma u periodu od 2008. do 2017. i selekcija od 12 skulptura nastalih u poslednje dve godine, rađene u kamenu (mermeru, peščaru, travertinu), a takođe ima skulptura od drveta i metala. Na nekim simpozijumima je tema bila zadata i moje skulpture su odgovor na tu temu, ali na kraju kada se sve uzme u obzir od naziva do modelovanja i skulptorske forme, vidi se jedan kontinuirani tok misli koji se kreće uvek ka istraživanju nove forme i nove vajarske misli. Mislim da nema ponavljanja u mojim radovima, osim što su ponekad vezani za sličnu tematiku i rađeni u serijalima inspirisani jednom temom, nastali kao više varijacija, što se može videti u radovima koji se bave temom povezivanja, kontaktiranja. Skulpture galerijskog formata su moji najnoviji radovi, nastali u poslednje dve godine i može da se oseti prelaz ka mekšoj organskoj formi, i dalje geometrijske i svedene u bazi, ali sa akcentom na taktilnosti.

Maša Paunović

BIOGRAFIJA

Maša Paunović je rođena 1981. godine u Beogradu. Diplomirala 2005. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku vajarstvo, u klasi prof. Zorice Janković. Iste godine je upisala magistarske studije, a u julu 2010. odbranila magistarski rad na temu "Sanduk-duh vremena, Trg Republike, Beograd" iz oblasti vajarstvo kod istog mentora. U novembru 2012. završila je kurs specijalizacije u oblasti umetničke obrade metala kod vajara Arnalda Pomodora, Centro Tam, Pietrarubia, Italija. U Narodnom muzeju u Beogradu, 2014. položila je stručni ispit i stekla pravo na stručno zvanje konzervator-restaurator.

Izlagala je samostalno četiri puta, imala je više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, takođe je učesnik velikog broja kolonija i simpozijuma skulpture u zemlji i inostranstvu. Ima 25 izvedenih skulptura širom sveta, učesnik je i brojnih projekata za restauraciju i konzervaciju. Dobitnik pet nagrada za skulpturu. Član ULUSa od 2007. godine. Živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik.

MAŠA PAUNOVIĆ SAJT 
MOSTOVI BALKANA SAJTFB STRANA 

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar