Letnja radionica filma ’’Frka’’ 2017

Letnja radionica filma ’’Frka’’ 2017

Snimanje filma je kompleksan proces u kome učestvuje veliki broj ljudi. Šta je sve potrebno uraditi kako bi se od ideje u glavi došlo do filma spremnog za projekciju?

"Frka" je projekat intenzivne letnje radionice filma u Kragujevcu koja polaznike uči svim aspektima stvaranja filma, kao i razvoja filmske umetnosti i srodnih vidova stvaralaštva (televizijskog, video igrica, internet).

U Kragujevcu ne postoji isti ili sličan projekat kojim bi se na adekvatan način, neformalno, obrazovali zainteresovani iz grada i celog regiona. Projekat "Frka" će na kreativan način upotpuniti ponudu u gradu kojom su obuhvaćeni svi uzrasti i obrazovni profili.

Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci i stvaraoci: Gordan Matić - scenarista i reditelj, Dunja Petrović - dramaturgija i scenario, Bojan Vuletić - režija, Dušan Ivanović - kamera, Vladimir Vasiljević - produkcija i organizacija, Vojin Vasović - animacija i režija, Zoran Maksimović - snimanje i obrada zvuka... Iza ovih imena kriju se ostvarenja poput: “Žućko, priča o Radivoju Koraću”, “Točkovi”, “Ringeraja”…

"Frka" je zamišljena za polaznike bez ikakvog prethodnog filmskog iskustva, ali i za one koji žele da dopune svoja znanja i veštine. To je mesto uzbudljivije od filmskih festivala i realističnije od samih filmova. Napisati, producirati, režirati i izmontirati film pod mentorstvom filmskih stvaralaca je jedinstveno iskustvo koje ostaje svakom polazniku kao nezaboravna uspomena. Jednom završeni radovi polaznika neće samo skupljati prašinu već će biti javno prikazani, a takođe i prezentovani na festivalima, revijama i jutjub kanalu u skladu sa svojim kvalitetom.

Osnovni cilj radionice jeste da nakon tri nedelje njeni polaznici nauče o istoriji i teoriji filma, ali i o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva. Ukratko, treba da nauče kako zajedno funkcionišu: filmska teorija, istorija i praktične veštine od ideje, scenarija do obezbeđivanja sredstava, rada sa glumcima, javnog prikazivanja i analize.

Specifičnost projekta "Frka" jeste i primena najnovijih tehnologija u njegovoj realizaciji. Radionica će upoznati polaznike u radu sa hardverskim elementima digitalnih HD kamera Ari Aleksa i Canon Mark 9, filmskom optikom, Green Screen studijskom tehnologijom, preko led panelnog osvetljenja, te najboljih računarskih konfiguracija (Tech End) Mac… Takođe i softverske tehnologije rada u alatima profesionalaca širom sveta poput Final Draft (scenario), Celtics (razrada, vizuelizacija), Eksel i Movie Magic (produkcija i budžetiranje), Final Cut i Adobe Premier (montaža), After Effects (kompozit), Da Vinci (kolor korekcija)...

Termin radionice je od 1. do 21. avgust, 2017. godine. Predavanja će se održavati u Knjaževsko-srpskom teatru, od ponedeljka do petka u terminima od 9 do 12 i od 18 do 21 čas.

Za prošlogodišnje polaznike biće održana "Frka" Advanced napredna radionica, a termin će biti naknadno objavljen.

Broj mesta je ograničen, prijave su otvorene do 20. jula, 2017. godine na zvaničnom sajtu radionice.

FRKA SAJT, FB STRANA, TVITERJUTJUB 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html