Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

09.12.2016

Gledalište: Šta me se tiče?

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Metadrama "Šta me se tiče", kao završni čin projekta "Uspostavljanje komunikacije, kao osnova za razvoj pozorišne publike", biće izvedena na sceni Pozorišta za decu (PZD) u subotu 10. decembra od 20 časova.

Autori projektom žele da utiču na razvijanje kulturnih praksi i da ukažu na neophodnost dijaloga između institucija i publike. Od ankete, otvorene i zatvorene, preko pisanja dramskog teksta, na osnovu materijala prikupljenog anketom, došlo se do specifične pozorišne forme koja bi trebalo da motiviše posmatrača i stvaraoca da zajedno učestvuju u pozorišnom činu i komuniciraju kroz teme koje ih se tiču.

- Negde smo shvatili da postoji problem komunikacije između publike i pozorišta kao institucije. Čak se ne uspostavlja ni komunikacija između predstave kao pozorišnog čina i publike. Zato smo i stavili naslov „Šta me se tiče“. Da li me se taj komad tiče, da li me se nešto iz predstave tiče i na kraju, šta me se tiče pozorište. Naša zapitanost se ne odnosi samo na publiku, naprotiv. Trudimo se pre svega da vidimo kako to izgleda i sa naše strane. Gde mi kao izvođači predstave grešimo? Da li mi priču ne ispričamo na pravi način ili tema koju otvaramo nije aktuelna, ili ne odgovara žanr, marketing, kampanja te predstave, festivali... Pitaćemo i publiku o tome. Već smo je pitali kroz anketu, ali ćemo je pitati i kroz ovu predstavu, za "Kragujevačke novine" je izjavio osnivača Udruženja, glumac Milomir Rakić.

Uz Rakića, autorsku ekipu projekta čine:

  • Miloš Milovanović, reditelj
  • Dunja Petrović, dramatur 
  • Nikola Rakočević, Darija Nešić, Borjanka Ljumović i Đorđe Đoković, glumci 
Projekat koji traje poslednjih šest meseci realizuje Udruženje "Gledalište", pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i u partnerstvu sa PZD.

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA  

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar