Dramski studio: Repertoar za april 2015.

Dramski studio: Repertoar za april 2015.

REPERTOAR ZA APRIL 2015.

  • 04. 04. - 20:00 Posveta
  • 11. 04. - 20:00 Čvorovi - dokumentarni film o duhu jedne scene
  • 18. 04. - 20:00 Epitaf
  • 25. 04. - 20:00 Svinjograd

POSVETA

Predstava je rađena na monolozima preuzetih iz Šekspirovih drama: Hamlet, Romeo i Julija, Otelo, Magbet, Koriolan, Zabuna, Timon Atinjanin. Nastala je iz radionice "Misao kroz Šekspirov stih" koju su vodili diplomirani glumci Ivana Vuković i Filip Đurić, bivši članovi Dramskog studija.

Igraju:

Đorđe Nešović, Milena Arsić, Nevena Kočović, Kristina Milosavljević, Miloš Pantić, Sara Simović, Aleksandar Petković.

Pored članova Dramskog studija u predstavi učestvuju i članovi Dečje pozorišne radionice.

Premijera: 10. decembar 2014. godine

posveta

ČVOROVI - DOKUMENATRNI FILM O DUHU JEDNE SCENE

Film je nastao povodom trideset godina od osnivanja Dramskog studija Doma omladine, realizovala ga je Filmska radionica. U filmu nekadašnji članovi Dramskog studija govore o Slaji, njenom radu i svom odrastanju na Maloj sceni. Realizovali su ga Tamara Todorović (student prve godine filmske režije Fakulteta dramskih umetnosti), Milena Arsić i Đorđe Nešović, trenutni članovi Dramskog studija i Filmske radionice.

Autori: Milena Arsić, Tamara Todorović, Đorđe Nešović - kamera, montaža, režija; Đorđe Đoković - producent;

Saradnici na filmu: Vojin Vasović - supervizor režije, Vuk Spasić - obrada zvuka, Mateja Ristić - kolor korekcija.

Premijera: 17. januar 2015. godine

cvorovi 2

EPITAF

Bez obzira na satiričnu dimenziju kojom ova drama o iščašenoj porodici postaje metafora iščašenosti naše bratsko-jedinstvene, jugoslovenske zajednice, ona je tako vešto skrojena da bi zaista vrlo lako mogla biti igrana i usred Čečenije, Somalije, Izraela i Libana, ali i u potpuno miroljubivim sredinama, u kojima bi dinamična fabula i sočni karakteri bili naprosto ono što jesu, a ne metafore većih društvenih groteski.

Dakle, porodicu čine: Veselin, otac porodice i najveći lopov sela, koji živi sa ženom, dve ćerke i sinom, u kući koja više podseća na neku ratničku instalaciju, nego na porodičnu kuću. Decu vaspitava u potpuno ratničkom duhu, ona znaju sve o oružju i ništa o moralu.

Igraju:

  • Neda Sretenović - Duh bake Ardelije
  • Đorđe Nešović - Veselin
  • Milena Arsić/Nevena Kočović - Lovorka
  • Sara Simović - Ardelia
  • Kristina Milosavljević - Jagoda
  • Miloš Pantić - Darko
  • Aleksandar Petković - Horacije Milenić

Režija: Slavica Urošević-Slaja

Premijera: 2008. godine

epitaf

SVINJOGRAD

Predstava Dramskog studija. Ceo komad smešten je na jedan školski čas, a traje upravo koliko i čas - 45 minuta. Za to vreme, osam junaka ove priče iznosi svoje maturantske probleme.

Igraju:

  • Aleksandar Petković - Gorčin
  • Aleksandra Đorić - Maša
  • Sara Simović - Prca
  • Đorđe Nešović - Svinja
  • Kristina Milosavljević - Veronika
  • Miloš Pantić - Ivan
  • Milena Arsić - Jecka
  • Neda Sretenović - Galja

Učešće na festivalima: "Majske igre" - Bečej, "Anfi teatar" - Kraljevo, "Urban fest" - Niš (gran pri "Ćele kula", za kolektivnu glumačku igru i nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu "Carica Teodora"), "FAPOR" - Leskovac (prva nagrada, tri glumačke nagrade i specijalna nagrada za kolektivnu glumačku igru), "DOPS" - Jagodina (nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu).

Režija: Jovana Mišković i Đorđe Đoković

Premijera: 15. februar 2014. godine

svinjograd

Ulaz za svako izvođenje predstave i projekciju filma je 100 dinara.

BAŠ ČELIK

Predstava Dečije pozorišne radionice
Režija: Đorđe Đoković
Premijera odložena za 11, 12, i 13. maj


DRAMSKI STUDIO DOMA OMLADINE FB STRANA/PROFIL 
 

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html