Dan Grada - Kragujevac 2017

Dan Grada - Kragujevac 2017

PRVI PRVI NA SKALI Djurdjevdan u Kragujevac, Teodora u mislima


"Ja video zelenu bukvu, predajem ti moju muku, ja video zelen dren, predajem ti drijem" (Glasnik Etnografskog muzeja)


Dragi Kragujevčani,

Pred nama je Đurđevdan, gradska nam je slava.

Hajde da sutra ispratimo najavljene događaje i da tamo gde organizatori dešavanja pripreme kutije za priloge odvojimo koliko ko može za ozdravljenje male Teodore Vranješević. Detaljni o njenoj teškoj bolesti su ovde.



Jedan po jedan organizator potvrđuje portalu PPNS da nešto već preduzima, tokom popodneva biće sređeni podaci, a onda i sve precizno najavljeno.

Da nam naša Teodora „preda muku“, a mi sutra da uzvratimo – "dren" po "dren", dinar po dinar.

Pa se u dobrom zdravlju Teodore okupili dogodine i samo slavili.

PRVI PRVI NA SKALI Program za Dan grada 2017

PROGRAMI ZA DAN GRADA

Gradsko veće je usvojilo program obeležavanja Đurđevdana – Dana Grada koji počinje 3. maja Đurđevdanskim pesničkim susretima i sedmodnevnom Revijom pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca u Knjaževsko-srpskom teatru.

U četvrtak i petak (4. i 5. maj) u organizaciji Predškolske ustanove "Đurđevdan" biće održane Druge dečije igrarije u Pozorištu za decu.

I ove godine, 5. maja u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" biće organizovan Đurđevdanski folklorni maraton na Trgu kod Krsta gde će nastupiti umetnička društva iz zemlje i inostranstva.

Delom svog programa "Arsenalizacija 07", a uoči gradske slave Đurđevdana, Dom omladine se pridružuje humanitarnoj akciji "Za Teodoru Vranješević" kojoj posvećuje koncert grupe Irish Stew od 22 časa. ZA TEODORU VRANJEŠEVIĆ

Nakon svečane sednice Skupštine grada, koja će biti održana u subotu 6. maja u zdanju Stare skupštine, u 11 časova sledi tradicionalni Đurđevdanski dečiji karneval u organizaciji Gradske turističke organizacije. ZA TEODORU VRANJEŠEVIĆ

 

U subotu 6. maja u 12 časova u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba "Jugoslovenska umetnost druge polovine 20. veka" iz Fonda umetničke galerije "Nadežda Petrović" ZA TEODORU VRANJEŠEVIĆ, a od 18 časova u Konaku kneza Mihaila Obrenovića izložba "Oredni i heraldika u Karađorđevom domu".

 

U popodnevnim satima na Otvorenoj letnjoj sceni u organizaciji Pozorišta za decu biće organizovana Pozorišna radionica za decu.

Na tradicionalnom Đurđevdanskom koncertu na Trgu kod Krsta nastupiće Kragujevački simfonijski orkestar, Gradski hor Liceum, Zvonko Pantović-Čipi i Dejan Stojanović-Kepa. ZA TEODORU VRANJEŠEVIĆ

Pod dirigentskom palicom proslavljenog kompozitora i dirigenta Vojkana Borisavljevića, Kragujevčani će uživati u simfo roku. Ova centralna manifestacija u organizaciji Muzičkog centra biće uživanje u kvalitetnim kompozicijama  grupe Smak. Neprocenjiv doprinos zvuku i načinu obrade pesama koje su ušle u antologiju srpskog roka, daće kragujevački Simfonijski orkestar kojim će dirigovati Vladimir Milić. Manifestacija počinje u 20 časova i 30 minuta. ZA TEODORU VRANJEŠEVIĆ

PRVI PRVI NA SKALI Simfonija Smaka

 Na Đačkom trgu Vlatko Stefanovski Trio ZA TEODORU VRANJEŠEVIĆ, dok je vatromet sa zgrade Gradske uprave predviđen za 21 čas.



Foto: Zoran Petrović
Izvor: Kragujevac.rs, PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html