Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

26.12.2016

Humanitarni koncert za Teodoru Vranješević

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo/za-srbiju-bez-gmo-mars-protiv-monsanta-19-maj-2018.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Humanitarni koncert za devetogodišnju Teodoru Vranješević, obolelu od teškog oblika leukemije, biće održan u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u utorak 27. decembra od 20 časova.

Koncert se održava u sklopu projekta "Zimski dani" Đačkog parlamenta koji se održava već nekoliko godina.

- Ona je odlučila da se bori, pomozimo joj u tome! Budimo humani, poručuju organizatori, pozivajući Kragujevčane da ne izostanu.

* * *

"Bilo je to u jednoj zemlji seljaka..."

Ne, nije plagijat, nego kad ovako napišem svi znaju koja je to zemlja, zar ne? E, pa u toj zemlji, u jednom gradu – kažu da je u srcu te zemlje, jednog maja suočili smo se sa strašnom vešću! Ćerka naših prijatelja, drugarica naše dece dobila je dijagnozu od koje se krv ledi u žilama! U ponedeljak se vodila kao zdrava, već u sredu popodne smo svi plakali: leukemija! Svima nam je bilo teško i da čujemo tu reč i da izgovorimo tu strašnu reč.

Počela sam da mislim o devojčicinoj mami (i sama sam mama), o njenom, zasigurno, nesnosnom strahu, bolu, neverici...

Već u petak su otišli u veliki grad – centar te zemlje, gde se leče deca sa tom dijagnozom. Tamo su ih čekali gomila informacija i ponovne analize koje su već strašnu priču učinile još strašnijom: nije lakši tip bolesti (kao da tu ima nešto lakše?!), već teži i ređi kod dece. Statistike i prognoze – da li ih uopšte čitati?! Jer, statistike se prave prema proseku. Ako je ređi oblik, tj. redak kod dece, ima li onda statistike za to? Uglavnom – nije dobro!...

DETALJNIJE: SILENT WITNESS: NEMOĆ PRIZIVA ČUDO 
 
RAČUN ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI: BOGDAN VRANJEŠEVIĆ, ERSTE BANK, 340 - 32003872 - 78

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar