Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

25.05.2017

Fudbal dijabetes kup - Kragujevac 2017

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

"Fudbal dijabetes kupa", četvrtu godinu zaredom, biće organizovan od 26. do 28. maja na stadionu "Čika Dača", kao vid popularizacije dečijeg fudbala i podrške osobama obolelim od dijabetesa. Kup je deo projekta "Sportom protiv dijabetesa", a sve aktivnosti biće besplatno na raspolaganju deci sa dijabetesom.

Učešće su prijavile 72 ekipe sa preko 1.200 igrača podeljenih u pet starosnih kategorija, a takmičiće se deca rođena od 2004. do 2008. godine. Svečano otvaranje turnira zakazano je za petak 26. maj u 11 časova i 30 minuta.

Tokom takmičenja posetiocima i učesnicima će na raspolaganju biti lekari u "ordinaciji na terenu". Oni će prisutnima meriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Projekat uključuje i edukativne radionice za nastavnike o problemu šećerne bolesti, sa poukama kako da reaguju ukoliko u razredu imaju učenike obolele od ove bolesti. U toku časova fizičkog vaspitanja organizatori će upoznati učenike sa motoričkim vežbama, motivisaće ih da redovno pohađaju časove fiskulture, ali i radiće na tome da deca sa dijabetesom ne budu diskriminisana od strane svojih vršnjaka i okoline.

Zbog značaja fizičke aktivnosti u kontroli ove bolesti, projekat omogućava deci besplatne treninge (fudbal, badminton, školicu sporta) u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Čačku.

Organizator turnira SK "Vašarište", uz podršku "Viener štediše osiguranja", FK Radnički 1923 i Društva za borbu protiv šećerne bolesti, poručuje da je obezbeđen i uživo prenos utakmica preko Jutjub kanala "Sportom protiv dijabetesa".

DIJABETES

SPORTOM PROTIV DIJABETESA SAJT, FB STRANA, JUTJUB 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar