Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Saveti nutricionista

29.06.2017

Zdrav doručak

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Svi smo u nedoumici kada doručkovati i šta. Pravo vreme za doručak je u prvom satu nakon buđenja. Ovaj prvi i jako bitan obrok treba da bude energetski i nutritivno obimniji da bi smo imali energije za sve dnevne aktivnosti.

Doručak budi naš organizam i priprema za fizički i psihički rad. Istraživanja pokazuju da osobe koje redovno doručkuju imaju duži životni vek i manje se prejedaju tokom večernjih sati. Zato nemojte zaobilaziti ovaj bitan obed jer će vas prevelika glad dočekati predveče, zatim prejedanje, mučnina, bolovi i nesanica.

Za doručak treba praviti zdrave, brze sendviče od crnog, integralnog ili ražanog hleba. Peporučljivo je koristiti od mesa ili mesnih prerađevina samo pileća ili ćureća prsa Ako imate pršute može po potrebi, ali je sperite od viška soli, koja diže krvni pritisak. Za mališane možete napraviti sendvič sa slaninom, jer sadrži arahidonsku kiselinu koja je esencijalna za razvoj dece.U vreme posta uzmite tunu ili sardinu i ocedite višak ulja. Kao namaz, da vam sendvič ne bude suv, uzmite supenu kašiku pavlake ili maslaca, krišku maldog sira. U sendvič možete staviti skoro svo povrće, samo je pitanje vašeg ukusa. Ako imate problema sa vidom izrendajte šargarepu u kombinaciji sa kolutovima paradajza, a ako vas muči malaksalost, koristite cveklu ili zeleno lisnato povrće.

Svaki sastojak ima svoju uogu, ne možete pogrešiti. Uz ovakav sendvič popijte limunadu ili čašu jogurta i vaš organizam je spreman za aktivnosti u narednih tri časa.

Naučite svoje mališane važnosti doručka, ne puštajte ih iz kuće praznog stomaka. Time prevenirate razne zdravstvene probleme i stvarate zdraviju budućnost za svoje potomke.

Foto: Hapekla 
Marija Prčić FB STRANA


ZA POSETIOCE PORTALA PPNS: DO SLEDEĆE OBJAVE, UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET ZA ISHRANU - JAVITE SE, ISKORISTITE KONTAKT-FORMU PORTALA PPNS. POSLAĆEMO VAM ODGOVOR U ŠTO KRAĆEM ROKU.
 

Marija P

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar