Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Ekologija

08.09.2017

Otrov poskoka potencijalno leči rak - ne ubijajmo ih!

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.htmlNaučno je DOKAZANO da jedna komponenta iz otrova našeg poskoka ima potencijal u lečenju raka. Kolege iz inostranstva takođe upozoravaju na značaj zmija.

Ali, da bismo uopšte mogli da izolujemo ovu komponentu kako bismo istraživali i potencijalno koristili u lečenju ove strašne bolesti, potrebno je da ove životinjice održimo žive i zdrave i da očuvamo njihove populacije jer kvalitet i sastav tog otrova zavisi od zdravlja i veličine populacije!

SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NE UBIJATE ZMIJE, JEDNOSTAVNO MIRNO PRODUŽITE DALJE.

One ne ujedaju kada nisu isprovocirane. Poskok je čak jedna od naših najmirnijih zmija.Poskok je prema nacionalnom zakonu zaštićena vrsta. Uprkos tome, on je ugrožen jer često biva ubijen zbog predrasuda i straha. Takođe, poskoci su u prošlosti mnogo izlovljavani zbog upotrebe otrova pri čemu jedinke nisu vraćane u divljinu već su umirale zbog neadekvatne brige. Nema sveobuhvatnih publikovanih podataka o stanju populacije poskoka u Srbiji. Cilj ovog projekta je da se naučnim metodama proceni stanje odabranog uzorka populacija poskoka u Srbiji putem monitoringa i doprinese obrazovanju lokalnog stanovništva o značaju ove vrste.Projekat je finansiran od strane Raford fondacije.POSKOK I VISOKE TEMPERATUREPOSKOK U SRBIJI - MONITORING POPULACIONOG STATUSA I KONZERVACIJA FB STRANA


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar