Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u Kragujevcu za 2024.

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u Kragujevcu za 2024.

Grad Kragujevac raspisao je 5. aprila javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada u 2024. godini. Krajnji rok za prijavljivanje je 22. april.

Ovogodišnja sredstva za realizaciju projekata su četiri miliona dinara, milion više nego 2023. godine.

Detaljno o prijavljivanju

Pravo prijavljivanja imaju udruženja sa sedištem na teritoriji Srbije, sa planom realizacije projekata na teritoriji Kragujevca u 2024. godini.

Konkursom je predviđeno da predlozi moraju da se odnose na sledeće prioritetne oblasti:

  • sprovođenje konkretnih aktivnosti na rešavanju pojedinačnih lokalnih problema (akcije čišćenja, sadnje, uređenja i oplemenjivanja prostora i druge akcije i kampanje);
  • upravljanje otpadom;
  • zaštitu vazduha;
  • zaštitu voda;
  • zaštitu od buke;
  • zaštitu prirodnih vrednosti;
  • zaštitu zemljišta;
  • ublažavanje klimatskih promena;
  • sprovođenje Arhuske konvencije;
  • promociju zelene ekonomije;
  • jonizujuće i nejonizujuće zračenje;
  • unapređenje zaštite životne sredine kroz jačanje svesti javnosti o značaju zaštite životne sredine (edukacija i informisanje javnosti);
  • promocija cirkularne ekonomije;
kao i druge aktivnosti koje doprinose odgovornom ponašanju i aktivnom uključivanju organizacija, građana i institucija u zaštitu životne sredine i održivi razvoj, a koje su u skladu Planom razvoja grada Kragujevca za period 2021-2031. godine.

Kriterijumi za procenu i vrednovanje predloga utvrđeni su Pravilnikom.

Obavezna dokumentacija se dostavlja u tri primerka, a čine je:

  • predlog projekta-prijava na konkurs (vord format Aneks 1);
  • pregled budžeta (vord format – Aneks 2);
  • logički okvir rada (vord format – Aneks 3);
  • plan aktivnosti i promocije (vord format – Aneks 4).

Uz to, obaveznu dokumentaciju koja se dostavlja u jednom primerku čine:

  • popunjena forma "Administrativni podaci o podnosiocu predloga" (vord format – Aneks 5);
  • popunjen finansijski identifikacioni formular (vord format – Aneks 6);
  • popunjena i potpisana izjava o ispunjenosti uslova i prihvatanju obaveza (vord format -Aneks 7);
  • popunjena lista za proveru (vord format – Aneks 8);
  • izjava o partnerstvu - samo ukoliko se predlog projekta podnosi u partnerstvu sa drugim udruženjima ili saradnicima (vord format – Aneks 9);
  • odluka nadležnog organa podnosioca predloga projekta da je projekat kojim se aplicira usvojen;
  • kopija godišnjeg narativnog izveštaja organizacije za prethodnu godinu;
  • popunjena i priložena biografija (CV) svih realizatora, učesnika programa ili projekta;
  • popunjena, potpisana i priložena Izjava o nepostojanju dvostrukog finansiranja;
  • popunjena, potpisana i priložena Izjava o dostupnosti;

Kao i ranije, obavezna dokumentacija se dostavlja i u elektronskom obliku (CD ili USB), a obrasci mogu da se preuzmu na sajtu Kragujevca - OVDE.

Kompletna konkursna dokumentacija dostavlja se u jednoj zatvorenoj koverti.

Predloženi projekti treba da sadrže svu propisanu dokumentaciju, overenu i potpisanu od strane ovlašćenog lica.

Dokumentacija dostavljena po ovom konkursu (bez obzira da li je projekat odboren ili ne) ne vraća se podnosiocima, već postaje arhivski materijal.

Način i postupak dodele sredstava regulisani su Pravilnikom, čiji sastavni deo čine kriterijumi za procenu kvaliteta projekata i tabela za evaluaciju.

Jedno udruženje može da podnese najviše dva predloga projekta i najviše dva predloga mogu da budu odobrena.

Projektne aktivnosti moraju da se realizuju do kraja 2024. godine.

Prijava na Konkurs (Aneks 1) sa odgovarajućom pratećom dokumentacijom može da se dostavi:

  • preporučenom poštom u zatvorenoj koverti ili
  • neposredno predati Gradskoj upravi za društvene delatnosti na adresu: "Komisiji za ocenjivanje i selekciju projekata po Javnom konkursu za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja/organizacija u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca za 2024. godinu" - Grad Kragujevac, Gradska uprava za društvene delatnosti, Trg Slobode broj 3, sa obaveznom naznakom na licu koverte: "Javni konkurs za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja/organizacija u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca za 2024. godinu.

Na poleđini koverte navode se naziv i adresa podnosioca prijave.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i trajaće zaključno sa 22. aprilom 2024. godine.

O rezultatima konkursa

Komisija je u obavezi da nakon vrednovanja i rangiranja predloga projekata, načelniku Gradske uprave za društvene delatnosti dostavi Preliminarnu listu vrednovanja i rangiranja, koju istovremeno objavljuje na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i oglasnoj tabli organa Grada.

Na preliminarnu Listu vrednovanja i rangiranja podnosilac projekta može da izjavi prigovor nadležnoj Gradskoj upravi u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne Liste vrednovanja i rangiranja, preko Komisije.

Nakon rešavanja o podnetim prigovorima, odnosno nakon isteka roka za prigovore, ukoliko isti nisu podneti, Komisija utvrđuje konačnu Listu vrednovanja i rangiranja, na osnovu koje utvrđuje Predlog akta o izboru projekata, sa predloženom visinom sredstava, koji upućuje načelniku nadležne Gradske uprave, u roku ne dužem od 15 dana od dana utvrđivanja.

Načelnik nadležne gradske uprave u roku ne dužem od sedam dana od dana prijema navedenih akata, donosi akta o izboru projekata koja se sa konačnom Listom vrednovanja i rangiranja objavljuje na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i oglasnoj tabli organa Grada.

Konkurs je objavila Gradska uprava za društvene delatnosti, a potpisala VD načelnik Tamara Jovanović. 

Dodatak PPNS

Prošle godine raspodeljeno je tri miliona dinara za sufinansiranje 23 projekta u ovoj oblastia pretprošle dva i po miliona dinara za 15 projekata. Svi projekti predstavljeni su na sajtu Ekologija Kragujevac koji je pokrenulo udruženje PRVI PRVI NA SKALI 2022. godine, uz sufinansiranje Grada. Na predlog udruženja uvećana su sredstva za sufinansiranje - prošle godine za 500 hiljada, a ove za milion dinara.


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html