Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Deca

27.02.2017

Festival lutkarstva osnovnih škola održan u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Na tradicionalnom, 23. festivalu lutkarstva osnovnih škola (FLUOŠ), međuokružnoj smotri "Lutka je drug za poveravanje" održanoj u O. š. "Dragiša Luković Španac" 25. februara, prikazano je devet predstava, pet u kategoriji mlađeg uzrasta i četiri u kategoriji starijeg uzrasta.

Na Republičku/međunarodnu smotru lutkarstva FLUOŠ koja će biti održana u Novom Sadu 21. aprila u kategoriji mlađeg uzrasta plasirale su se dve predstave:

  • "I devojčice igraju fudbal" - O. š. "Sveti Sava" iz Kragujevca (autorski tim: Tanja Nikolić, Dragana Kolarevića i LG "Čarobnjaci")
  • "Priča o oholoj princezi" - O. š. "Sveti Sava" iz Batočine (autorski tim: Žaklina Jevtić, Milijana Petrović i LG "Zvonce")
Pohvalu za uspešnu scenografiju i zvučne efekte dobila je predstava "Zamka" - O. š. "Dragiša Luković Španac" iz Kragujevca (autori: Biljana Antonijević-Savić, Ljiljana Mijajlović i LG "Smeško").

U kategoriji starijeg uzrasta na viši nivo takmičenja plasirala se predstava "Priča jednog psa" - O. š. "Dragiša Luković Španac" iz Kragujevca (autorski tim: Slavica Atanacković, Slavica Vesović-Vasović, Marko Stevanović i LG "Mudrijaši").

- "Lutka je drug za poveravanje", ali i plod mašte i veštih ruku ovih kreativnih timova ljudi koji svake godine maštu pretvore u stvarnost. Brojna publika koja je gledala predstave uživala je i navijala za svoje favorite. Pobednicima čestitamo, želimo sreću i uspeh na Republičkoj/međunarodnoj smotri, poručili su domaćini.

Posebna zahvalnost na podršci prilikom organizacije i održavanja FLUOŠ-a iskazana je Veri Stojišić-Gašparovski, direktorki festivala i predsednici Udruženja vojvođanskih učitelja. 

Organizatori festivala su Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Udruženje vojvođanskih učitelja.

 

Bojana Tubić, nastavnik srpskog jezika

O. Š. DRAGIŠA LUKOVIĆ ŠPANAC SAJTFB STRANA
 
PPNS/DOM

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar